MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SENTINEL-2 FIRLATILDI
Dünyadan
5 Eylül 2024 Perşembe 07:49

SENTINEL-2 FIRLATILDI

Sentinel-2C yörüngede Copernicus ailesine katıldı. Uydu, Dünya gözlem programı Copernicus için yüksek çözünürlüklü verileri sağlayacak

Üçüncü Copernicus Sentinel-2 uydusu bugün Fransız Guyanası'ndaki Avrupa Uzay Üssü'nden son Vega roketiyle fırlatıldı. Sentinel-2C, Avrupa'nın dünya lideri Dünya gözlem programı Copernicus için olmazsa olmaz olan yüksek çözünürlüklü verileri sağlamaya devam edecek.

Sentinel-2C, bugün TSİ 03:50'de yörüngeye girdi ve yaklaşık olarak TSİ 04:48'de Vega roketinden ayrıldı. Yaklaşık 14 dakika sonra, TSİ 05:02'de ESA, uydunun güvenli bir şekilde yörüngeye girdiğini gösteren çok önemli sinyali aldı.

ESA'da Sentinel-2 Proje Yöneticisi Constantin Mavrocordatos, "Sentinel-2C'nin başarılı fırlatılışından büyük mutluluk duyuyorum. Bu, inanılmaz ekibimizin özverisi ve sıkı çalışması olmadan mümkün olmayacak bir kilometre taşı. Birlikte, Dünya gözlemini ilerletmek ve gezegenimize fayda sağlayan kritik uygulamaları desteklemek için önemli bir adım daha attık" dedi.

ESA Dünya Gözlem Programları Direktörü Simonetta Cheli, “ESA ile Avrupa Komisyonu arasındaki köklü işbirliğinde yeni bir dönüm noktası olan Sentinel-2C'nin başarılı bir şekilde fırlatılmasını kutlamaktan heyecan duyuyoruz. Bu görev, Copernicus'un dünya çapında iklim değişikliği ve çevresel zorluklara katkıda bulunan lider bir program olarak rolünü daha da doğruluyor, ancak aynı zamanda tarım, ormancılık, deniz izleme ve diğer birçok sektör için hayati verilerin sürekliliğini de sağlıyor. Birlikte, Avrupa'nın sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını sağlamlaştırıyor ve karar vericilere gezegenimizi korumak için ihtiyaç duydukları araçları sağlıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule