MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
Havacılık Haberleri
19 Mayıs 2024 Pazar 17:59

SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen katıldığı TV programında gelişmeleri ve yatırımları anlattı

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, Habertürk TV’de Güntay Şimşek’in hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu.

Selahattin Bilgen, İstanbul Havalimanı’ndaki son gelişmelerle ilgili bilgi verirken havalimanının ağırladığı havayolu şirketi sayısını 110’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bilgen ayrıca 2024 yılında çalışmaları süren pist, otel ve genel havacılık terminali projeleriyle ilgili de bilgi verdi.

İstanbul Havalimanı’na sefer düzenleyen havayolu şirketi sayısını sürekli arttığını ifade eden Selahattin Bilgen, şöyle konuştu: “2024 yılına başlarken İstanbul Havalimanı’na uçan havayolu şirketi sayısını 110’a çıkarmak gibi iddialı bir hedefle başladık. Şu an itibariyle 106’ya ulaşmış durumdayız. Görüşmelerimizi sonlandırmak üzere olduğumuz şirketler de var. 110’a çok yakınız. Geçen yılı dünyada en fazla havayoluna ev sahipliği yapan üçüncü havalimanı olarak kapatmıştık.”

Yatırımlar sürüyor

İstanbul Havalimanı’na 2024 yılında 650 milyon Euro’yu aşan yatırım bütçesi olduğunu belirten Selahattin Bilgen, “Pandeminin ortasında bile yatırım yapmaya devam ettik. Şu anda bir ana, bir de yedek pist olmak üzere iki pist yatırımımız devam ediyor. Bu yılki 650 milyon Euro’yu aşan yatırım bütçemizin yarısını pist yatırımları oluşturuyor” dedi.

Fedex Uçağının Acil İnişi

Fedex uçağının acil iniş olayının İstanbul Havalimanı’nın yolcu deneyimin tarafında gösterdiği başarının, aslında operasyon tarafında da bir karşılığı olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Bilgen, “Fedex uçağının acil iniş yaptığı gün olaya müdahale eden 22 farklı taraf vardı. Bu tarafların olay daha gerçekleşmeden önce haberdar olması, pozisyon alması ve olay anında herkesin hazır şekilde bekliyor olması buradaki en büyük başarı… Bu da ciddi bir koordinasyon ve taraflar arasında iletişim gerektiriyor. Diğer önemli konu ise havalimanında meydana gelen bu olaya rağmen, havalimanındaki tüm operasyonun hiçbir aksaklığa meydan vermeden devam etmesi” diye konuştu.

Genel Havacılık Terminali 2025 yılı başında hizmete girecek

Genel havacılık terminalinin hem tasarımıyla hem verilen servis modeliyle çok özel bir yatırım olacağını vurgulayan Bilgen, “Ülkemizde daha önce örneği görülmemiş bir deneyimi yolcularımızla buluşturmayı hedefliyoruz. 2025 yılının başında hizmete girmesi planlandı” dedi.

520 Odalı Otel Projesi devam ediyor

2024 yılının yatırımlarından birinin de otel projesi olduğunu kaydeden Bilgen, "520 odalı, binden fazla yataklı bir otel inşaatımız sürüyor. Oteli de 2025 yılı başında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule