MENÜ
İstanbul 18/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ŞEHİTLER TOPRAĞA VERİLİYOR
Havacılık Haberleri
14 Ekim 2014 Salı 10:38

ŞEHİTLER TOPRAĞA VERİLİYOR

Önceki gün düşen ve dört subayımızın şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili olarak “helikopterin neden dağa yöneldiği” sorusu gündeme getirildi

Kocaeli Cengiz Topel Üs Komutanlığından önceki gün öğlen saatlerinde düşen Sikorsky helikopterde hayatını kaybeden Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve Denizaltı Savunma Üstçavuş Ömer Burak Öğüt bugün görevli oldukları Cengiz Topel Hava Üssü'ndeki askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

Uzmanlar, askeri üsten havalanan helikopterin doğu veya batı yönlerini kullanabileceğini, ancak güneyde dağlık alan bulunduğunu ifade ederek, "Helikopterde çok gelişmiş cihazlar bulunuyor. Pilotlar neden bu rotayı kullanmaya karar verdi" sorusunu gündeme getirdi.

Uzmanlar cihazların arıza yapma olasılığına ilişkin "Bu oran imkânsız denebilecek kadar düşük. Ancak cihazlar, kaza kırım heyetiyle birlikte imalatçı Sikorsky'nin ekibi tarafından da incelenecek" bilgisini verdi.

KOMUTANLARDAN ZİYARET

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, şehit olan Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt'ün evine taziye ziyaretinde bulundu.

Bostanoğlu, "Kelimeler, adeta boğazımıza düğümleniyor. Allah başka acı vermesin. Bu acıları da unutturmasın. Bu acıyı dindirmek kolay değil ama biz Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak her tür desteklerimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Gökhan KARABULUT Can HACIOĞLU-Habertürk

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule