MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SAVAŞIN OLUMSUZ ETKİLERİ
Dünyadan
11 Kasım 2023 Cumartesi 19:16

SAVAŞIN OLUMSUZ ETKİLERİ

İsrail-Hamas çatışması, uluslararası havayolu seyahatlerini olumsuz etkiliyor

Yeni veriler, mevcut İsrail-Hamas çatışmasının uluslararası seyahatleri önemli ölçüde olumsuz etkilediğini ve yansımalarının, küresel boyutta havacılık endüstrisi tarafından hissedildiğini gösteriyor.  

Seyahat analiz firması ForwardKeys'in verileri, insanların Ortadoğu ve ötesine yapılan gezileri iptal etmesi nedeniyle, özellikle Amerika kıtasında, çatışmanın başlangıcından bu yana uluslararası uçuş rezervasyonlarında kayda değer bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor. 

ForwardKeys Insights Başkan Yardımcısı Olivier Ponti dün yaptığı açıklamada, "İsrail-Hamas çatışması, hepimizin hergün televizyon ekranlarında gördüğümüz felaket, yürek burkan bir insanlık trajedisidir. Bu koşullar insanları bölgeye seyahat etmekten vazgeçirirken, aynı zamanda başka yerlere seyahat etme konusunda güvensizlik yarattı" diye konuştu.

Çatışmaların başlamasından sonra üç haftada Amerika kıtasından yapılan uluslararası uçuş rezervasyonları önceki üç haftaya göre yüzde 10 düştü. Benzer şekilde Ortadoğu'da yurt dışı uçak biletlerinde de yüzde 9'luk bir düşüş yaşandı. Genel olarak, uluslararası uçuş rezervasyonları bölgede yüzde 26, farklı bölgelerde ise yüzde 5 oranında düşerek, pandemi sonrası seyahatteki küresel toparlanmayı olumsuz etkiledi. 

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule