MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA'YA YEDEK PARÇA KAÇIRDILAR
Dünyadan
8 Nisan 2024 Pazartesi 18:18

RUSYA'YA YEDEK PARÇA KAÇIRDILAR

ABD'de yaşayan iki Rus vatandaşı, Rus havayolu şirketlerinin kendilerinden sipariş ettiği yedek parçaları yasadışı yollardan Rusya'ya kaçırmak suçundan 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya...

ABD'de Florida'nın Miami-Dade ilçesinde yaşayan Oleg Sergeyevhich Patsulya ve Vasilii Sergeyevich Besedin, Amerikan yasalarını ihlal ederek Rusya'daki havayolu şirketlerine yedek parça kaçırmakla suçlanıyor. Yaklaşık bir yıl önce tutuklanan ve haklarında soruşturma başlatılan iki Rus vatandaşından Oleg Sergeyevhich Patsulya, suçlamaları kabul etti.

Kaçakçılık yapmakla suçlanan ve tutuklu yargılanan iki Rus vatandaşının, Rusya'daki şirketlerden aldıkları siparişleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulamaya konulan yaptırımları ihlal ederek yasa dışı bir şekilde Rusya'ya ihraç ettiği belirtildi. 

Zanlıların, yedek parçaları Türkiye'ye gönderdikleri şeklinde yalan beyanda bulundukları ortaya çıktı.

20 yıla kadar hapis

ABD yetkilileri, zanlıların Rusya'ya göndermek üzere hazırladıkları çok sayıda uçak fren tertibatı ile ilgili parçaya el koydular.

Öte yandan zanlıların, Rus havayolu şirketlerinden, Türk banka hesapları aracılığıyla ABD'deki banka hesaplarına gönderilen 4 milyon 600 bin dolara yakın paraya da el konuldu.

İki Rus vatandaşının, ABD yasalarını ihlal etmek, lisanssız ürün ihraç etmek ve uluslararası kara para aklama organizasyonu gibi suçlardan 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Zanlılar hakkındaki karar duruşması Haziran ayında yapılacak.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule