MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA TU-160 VİDEOSU YAYINLADI
Dünyadan
11 Ağustos 2023 Cuma 08:47

RUSYA TU-160 VİDEOSU YAYINLADI

Rusya, dünyanın en büyük ve en ağır süpersonik bombardıman uçağı olan Tu-160’ın videosunu yayınladı

Rus Savunma Bakanlığı, Tupolev Tu-160 (NATO kodu: Blackjack) stratejik bombardıman uçağının, Barents Denizi ve Arktik Okyanusu üzerinde yaptığı 8 saatlik planlı uçuş sırasında çekilen görüntüleri paylaştı. 

Uçuş sırasında Rus Hava Kuvvetleri’nden Su-35S uçakları da Tu-160'a eşlik etti. Tümgeneral Sergey Kobylash, “Uçuş, hava sahasının uluslararası kurallarına sıkı sıkıya uyularak gerçekleştirildi” diye konuştu.

Tu-160, Tupolev havacılık şirketi tarafından tasarlandı ve üretildi. 1981’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi ve 1987’de resmi olarak Sovyet Hava Kuvvetleri’nde hizmete girdi.

Amaç: Uzun menzilli nükleer ve konvansiyonel silah taşıma kapasitesine sahip bir penetrasyon bombardıman uçağı olarak tasarlandı.

Hız ve Menzil: Tu-160, dünyanın en büyük ve en ağır süpersonik bombardıman uçağıdır ve Mach 2,05 hıza ulaşabilir. İkmal olmadan 12.000 kilometreden fazla operasyonel menzile sahiptir.

Silahlar: Bu bombardıman uçağı, nükleer kapasiteli seyir füzeleri ve konvansiyonel füzeler de dahil olmak üzere çeşitli silahları taşıyabilir.

Tasarım: Tu-160’ın değişken geometrik kanatları, farklı irtifalarda ve hızlarda daha iyi verimlilik için kanatlarının şeklini ayarlamasına olanak tanır.

Aktivite: Soğuk Savaş sırasında geliştirilmesine rağmen, Tu-160 hala hizmettedir ve yıllar içinde modernize edilmiştir. Sovyet hava filosunun mirasçısı olan Rusya, Tu-160’ı kullanmaya ve modernize etmeye devam ediyor. Son yıllarda, uçak güç gösterisi misyonlarında ve gerçek operasyonlarda, Suriye’deki seyir füzesi saldırıları gibi, kullanıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule