MENÜ
İstanbul 3/6
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA ELEKTRİKLİ UÇAĞA HAZIRLANIYOR
Havacılık Haberleri
19 Şubat 2019 Salı 01:23

RUSYA ELEKTRİKLİ UÇAĞA HAZIRLANIYOR

Rusya, elektik motora sahip ilk uçağını 2020’de havalandıracak

Rusya İleri Araştırmalar Fonu'ndan Sputnik'e yapılan açıklamada, yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde çalışan elektrikli motora sahip hibrit enerji santralinin uçan laboratuvarda deneneceği ifade edildi. Bunun için özel olarak geliştirilen teknolojilerin gelecekte, çoklu motorlular dahil çeşitli uçakların yapımında kullanılabileceği kaydedildi.

Daha önce Moskova merkezli Baranov Merkez Havacılık Motor Geliştirme Enstitüsü'nde, 500 kW'lık elektrikli motor deneyi yapılmıştı.

Açıklamada, motor gücü yoğunluğunun, sıvı azotla soğutulan ikinci nesil, yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde artırılmasının planlandığı aktarıldı. Ayrıca yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde elektrikli araçların ve hibrit enerji santrallerinin boyut ve ağırlığının azaltılacağı bildirildi. Bununla birlikte üstün iletkenlerin başlıca özelliğinin, elektrik direncinin neredeyse sıfıra kadar azalması olduğu belirtildi.

Tasarımcılar, yüksek sıcaklık üstün iletkenlerle çalışan elektrikli motorların gelecekte yolcu uçakları dışında, döner kanatlı hava araçlarında ve dikey kalkış ve iniş yapabilen uçan taksilerin üretiminde kullanılabileceğini dile getirdiler.

Sputnik

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule