MENÜ
İstanbul 24/33
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ROBOTLAR ÇÖZÜM OLDU
Havacılık Haberleri
25 Ağustos 2026 Salı 11:32

ROBOTLAR ÇÖZÜM OLDU

All Nippon Airways (ANA), ‘azalan işgücü’ sorununa karşı bölgesel havalimanlarında uzaktan robot desteği başlattı

Japonya’nın en büyük havayolu şirketlerinden All Nippon Airways (ANA), ülkedeki işgücü sıkıntısına karşı çözüm olarak bölgesel havalimanlarında “uzaktan yolcu destek sistemi”ni devreye aldı.   

ANA, 21 Ağustos tarihinden beri birden fazla bölgesel havalimanında “newme” adı verilen robotları kullanmaya başladı. Robotların yönetim merkezi ise Kansai Uluslararası Havalimanı olarak açıklandı. Böylece ANA, havalimanları arası uzaktan destek sistemini hayata geçiren ilk Japon havayolu şirketi oldu. 

Yeni uygulamada, Kansai Havalimanı’ndaki personel, bölgesel havalimanlarındaki yolculara robotlar aracılığıyla yardımcı oluyor. Her lokasyonda yerinde personel bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. 

Sistem, Haneda Havalimanı’nda (HND) yapılan kapsamlı testlere dayanıyor. Araştırmacılar 25 binden fazla müşteri etkileşimini inceledi ve yolcu sorularının yüzde 98,4’ünün uzaktan, yüz yüze hizmetle aynı kalitede çözülebildiğini tespit etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule