Uçuş rekoru kıran Türk pilot, 93 yaşında öldü.
Dünyanın en çok uçan dördüncü pilotu ünvanını taşıyan emekli Kaptan Pilot Ali Dalgıç Antalya'da 93 yaşında vefat etti.
1915'te Antalya'da doğan Dalgıç, 1930'da Hava Okulu'na girdi. Uçuş Okulu'nu başarıyla bitirip Antalya'nın ilk pilotu oldu. Ali Dalgıç, Hava Kuvvetleri'ndeki görevini tamamladıktan sonra 1951 yılında Türk Hava Yolları'na (THY) geçti.
Farklı yolcu uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Ali Dalgıç, 1973'te emekli olduğunda tam 30 bin saat uçuş gerçekleştirmişti. O yıllarda dünyanın en çok uçan dördüncü pilotu ünvanını kazandı.
Ali Dalgıç, 10 Şubat'ta Murat Paşa Camii'nde öğle vakti kılınacak namazdan sonra Antalya'da toprağa verilecek.
Ali Dalgıç’ ın oğlu Uçal Dalgıç da 1967-2003 yılları arasında THY’ nda çalışmıştı. Halkla İlişkiler Başkanlığı kurucularından olan Uçal Dalgıç, ayrıca Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.