MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
QATAR AIRWAYS'TA REKOR KAZANÇ
Havacılık Haberleri
17 Haziran 2022 Cuma 10:55

QATAR AIRWAYS'TA REKOR KAZANÇ

Qatar Airways 1,54 milyar Dolar tutarında rekor kâr açıkladı

Qatar Airways Group, 25. kuruluş yıldönümünü, rekor kâr açıklayarak taçlandırdı.

Qatar Airways Group, 2021/22 mali yılında 5,6 milyar QAR (1,54 milyar ABD Doları) rekor net kâr açıkladı. Toplam gelir, geçen yıla göre yüzde 78 artışla 52,3 milyar QAR'a (14,4 milyar ABD Doları) yükseldi ve COVID öncesi mali yılın tamamından (yani, 2019/20) yüzde iki daha yüksek. Qatar Airways ağının büyümesi, pazar payındaki artış ve daha yüksek birim geliri nedeniyle yolcu gelirleri, üst üste ikinci mali yılda geçen yıla göre yüzde 210 arttı. Qatar Airways, geçen yıla göre yüzde 218 artışla 18,5 milyon yolcu taşıdı.

Qatar Airways Cargo, kargo kapasitesindeki (Mevcut Ton Kilometre) yıllık yüzde 25'lik artışla birlikte gelirinin geçen yıla göre yüzde 25'lik etkileyici bir büyüme yaşamasıyla dünyanın lider oyuncusu olmaya devam etti. Grup, 17,7 milyar QAR (4,9 milyar ABD Doları) ile yüzde 34'lük güçlü bir FAVÖK Marjı elde etti. FAVÖK, tüm iş alanlarında düzenli, çevik ve amaca uygun operasyonlar nedeniyle bir önceki yıla göre 11,8 milyar QAR (3,2 milyar ABD Doları) daha yüksek gerçekleşti. 

COVID-19'un zorluklarına rağmen, Katar Devleti'nin ulusal taşıyıcısı 2021/22'de 140'tan fazla varış noktasına ulaştı ve Abidjan, Fildişi Sahili gibi yeni rotalar açtı; Lusaka, Zambiya; Harare, Zimbabve; Almatı, Kazakistan ve Kano ve Port Harcourt, Nijerya'nın yanı sıra Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya'daki kilit pazarlara uçuşların yeniden başlatıldı. Şirket, haftalık uçuşların yanı sıra sayı veya varış noktalarıyla ölçülen tüm Orta Doğu havayolları arasında en büyük ağa sahip. 

Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Qatar Airways Grup Başkanı Saad Bin Sharida Al-Kaabi şunları söyledi: "Qatar Airways Group, havacılık endüstrisinde sağlam bir rol göstermiştir ve bu finansal sonuçlar, Grubun güçlü performansının açık bir göstergesidir. Önceki dönemdeki zorluklara karşı, bu yıl elde edilen başarılardan ve Grubun bu zorluklara hızlı bir şekilde cevap vermesinden memnuniyet duyuyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule