MENÜ
İstanbul 24/32
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOTTAN KULEYE 'İHA' İHBARI
Havacılık Haberleri
11 Temmuz 2016 Pazartesi 15:35

PİLOTTAN KULEYE 'İHA' İHBARI

Atatürk Havalimanı’nın uçuş güzergahında bir drone gören pilot, kule görevlileriyle irtibata geçerek durumu ihbar etti

Drone olarak bilinen uzaktan kumandalı mini insansız hava araçları, tehdit unsuru oluşturmasına rağmen Atatürk Havalimanı'na iniş kalkış gerçekleştirecek uçakların güzergahlarına girmeye devam ediyor. Yapılan uyarılara ve yaptırımlara rağmen bazı şahıslar bilinçsiz olarak drone uçuruyor.

Son olarak bugün Atatürk Havalimanı'nı kullanan bir uçağın pilotu, Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek Beylükdüzü sahil tarafından drone uçurulduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine kule görevlisi ihbarı yapan pilota durumu rapor edeceği iletti.

Daha önce Atatürk Havalimanı'nda tel örgülerin üzerine İngilizce ve Türkçe olarak yazılan "Drone Uçurmak Yasaktır" levhası konulmuş ancak bu uyarı da bilinçsizce drone uçurulmasının önüne geçememişti. Atatürk Havalimanı üzerinde kameralı uzaktan kumandalı hava aracı ile uçurarak görüntü çektiği gerekçesiyle bir kişi hakkında "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İHA
 12 Temmuz 2016 Salı 08:09
SHGM cart curta devam etsin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule