MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOTLAR 470 TURU DEĞERLENDİRDİ
Havacılık Haberleri
15 Ekim 2017 Pazar 11:40

PİLOTLAR 470 TURU DEĞERLENDİRDİ

Havada 470 tur attıktan sonra iniş yapan THY uçağıyla ilgili Emekli Kaptan Pilot Mete Dane ve Emekli Kaptan Pilot Gökten Gürel görüş bildirdi

İstanbul - Montreal uçuşu sırasında 16 yaşındaki bir yolcunun rahatsızlanması üzerine geri dönen ve iniş ağırlığına ulaşmak için 7 saat 22 dakika boyunca Marmara Denizi üzerinde tam 470 tur attıktan sonra iniş yapan THY uçağı ile ilgili yorumlar devam ediyor.

Emekli Kaptan Pilot Mete Dane ve Emekli Kaptan Pilot Gökten Gürel yaşanan olayla ilgili olarak Milliyet Gazetesi’ne görüş bildirdi.

İşte Dane ve Gürel’in görüşleri

Emekli Kaptan Pilot Mete Dane, “Boeing marka uçakların kalkış ağırlığı ortalama 77 ton, iniş ağırlıkları ise 64 ton civarındadır. Bu oranlar uçakların türlerine göre birkaç ton fark eder. Yolcu uçaklarının bu limitlerin üzerinde iniş veya kalkış yapmaları durumunda kaza riski doğabilir. Pilotun ‘hemen yakıtı boşaltayım’ deme şansı yok. Bu gibi durumlarda ancak yüksek motor devrine geçip, havada tur atarak yakıtı bitirebilirsiniz. Ancak ortada yangın veya motor arızası gibi bir durum varsa, uçağın iniş ağırlığına ulaşması beklenmeden acil iniş yaparsınız. Kaptan pilot hem 253 yolcunun, hem de uçuş personelinin güvenliğini düşünmek zorunda. Risk almanız gereken durumlar bellidir. Yolcu uçaklarında askeri uçaklardaki gibi yakıt atma sistemi bulunmaz. Pilot güvenli iniş için en doğru olanı yapmıştır”

Emekli Kaptan Pilot Gökten Gürel:" Dışarıdan bakıldığında havada saatlerce tur atması tuhaf gelebilir. Ancak ortada bilmediğimiz başka nedenler olabilir. Her uçakta yakıt boşaltma sistemi bulunmaz. Ancak motor arızası, yangın veya çok ciddi sorunlar olursa acil iniş riskleri alınabilir. Kaptan pilot mutlaka durum değerlendirmesi yapmıştır.”

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 737
 16 Ekim 2017 Pazartesi 22:36
Overweıght landing yap konuş teknikle occ yle havada bukadar beklemek sacmalık baska bişeler varsa bilmem
 B777
 15 Ekim 2017 Pazar 19:53
Boeing 777 ‘nin ağırlıkları yanlış mı yazılmış acaba? 7 saat havada tur atmak acil iniş kavramından çok uzak kalmış! Amaç burada hasta yolcuyu bir an önce indirip tıbbı müdahele yapılması ise burada bir yanlışlık, yanlış bir karar veya eksik bilgiden dolayı anlaşılmayan bir durum var..!
 Taner
 15 Ekim 2017 Pazar 12:12
Acil iniş 7 saat sürerse, acil olur mu 😂
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule