MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PEGASUS NE KADAR YOLCU TAŞIDI
Havacılık Haberleri
1 Şubat 2014 Cumartesi 10:25

PEGASUS NE KADAR YOLCU TAŞIDI

Pegasus Hava Yolları’nın, 2012 yılında 13 milyon 58 bin olan yolcu sayısı, 2013 yılında yüzde 23,9 artışla 16 milyon 82 bine ulaştı.

 01 Şubat 2014 - 2013 yılı trafik verilerine göre Pegasus Hava Yolları;  2012 yılında 13,58 milyon olan yolcu  sayısını, 2013 yılında yüzde 23,9 artışla 16,82 milyona çıkardı.  Pegasus, 2013 yılında 112 bin 785 konma sayısına ulaşırken, konma başına yolcu  sayısı da 149 oldu.Şirket; filosunu etkin ve verimli kullanmaya devam ederek ortalama günlük uçak kullanım saatini ise 12,6’ye yükseltti. Pegasus’un doluluk oranı yüzde 80,2’ye ulaşırken, Arz Edilen Koltuk Kilometre ise bir önceki yıla oranla sadece yüzde 22,7’lik bir artış göstererek 20.162 milyon olarak gerçekleşti.

YENİ HATLAR AÇACAĞIZ

2012-2013 yıl bazında gerçekleşen operasyonel sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat “Son 8 yıldır olduğu gibi, 2013 yılında da büyümeye ve yeni başarılara imza atmaya devam ettik.Misafirlerimize, uygun fiyatlarımız, yeni uçaklarımız, yüksek zamanında kalkış oranlarımız ve yeni uçuş noktalarımız ile uçmaları için imkan tanıyarak onlara geleneksel seyahat alışkanlıklarının ötesine geçmeleri için ilham veriyoruz.2014 yılında da yeniliklerle misafirlerimizi yeni uçuş noktaları ile tanıştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

78 NOKTAYA UÇUYOR

Pegasus 2013 yılında; Belgrad, Saraybosna, Barselona, Doha, Tiran, Soçi, Bişkek, Nuremberg ve Moskova olmak üzere yurt dışında 9; yurt içinde ise Muş, Denizli, Kahramanmaraş, Nevşehir, Amasya (Merzifon), Balıkesir/Edremit, Erzurum ve Şırnak olmak üzere 8 yeni uçuş noktasını uçuş ağına katarak uçuş ağını 76 destinasyona ulaştırdı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bir bilen
 6 Şubat 2014 Perşembe 08:58
Yeni hatları hangi uçuş personeliyle açacaksınız sayın CEO?
 Pilot
 5 Şubat 2014 Çarşamba 12:25
Şirketinizden ayrılan uçucu personel hakkında ne düşünüyorsunuz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule