MENÜ
İstanbul 12/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PEGASUS KTHY İHALESİNE GİRİYOR
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2010 Cuma 09:45

PEGASUS KTHY İHALESİNE GİRİYOR

KKTC’de ihale skandalı yaşanıyor. Tek talip Atlasjet’in teklif dosyasının çalınmasının ardından Maliye Bakanı Tatar, diğer şirketlere çağrıda bulundu. KTHY ihalesine Pegasus Havayolları da girecek.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın batma aşamasına gelen KTHY’yi kurtarmak amacıyla açılan ihaleye sadece Atlasjet’in teklif vermesi ve ardından çıkan ‘peşkeş çekiliyor’ iddialarına sinirlenerek, “Neden teklif vermiyorsunuz” diye sitem etmesi, Pegasus Havayolları Yönetimi Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı harekete geçirdi.

 

Bakan Tatar’ın sitemli davetine hemen cevap veren Sabancı, bugün ihaleyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Lefkoşa’ya geliyor. Sürekli zarar eden ve borcu 100 milyon doların üzerine çıkan KTHY için 5 yıllığına işletme ortağı arayan KKTC hükümeti, Pazartesi günü ihaleye çıkmış ancak davet gönderilen havacılık lisansına sahip 8 Türkiye şirketinden sadece Atlasjet teklifte bulunmuştu. Muhalefet partileri ve havayolu çalışanlarının yoğun protestosu altında Pazartesi günü yapılan ihalede Atlasjet’in teklif mektubunun çalınması ise, skandala yol açmıştı.

 

Ömer BİLGE/LEFKOŞA-Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Col Tilkisi
 13 Haziran 2010 Pazar 01:28
Meshur bir laf var: "Beggars can't be choosers". Yine de bir Pegasus-KTHY is birligi cok mantikli gorunuyor. Simdi onemli olan artik gecmisin altina bir cizgi cizmek ve gelecege bakmak. Bol sanslar!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule