MENÜ
İstanbul 20/27
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PARAŞÜT PİLOTUNA ALKOL TESTİ
Havacılık Haberleri
9 Ağustos 2011 Salı 07:54

PARAŞÜT PİLOTUNA ALKOL TESTİ

Yamaç paraşütü kazalarıyla gündemden düşmeyen Babadağ'da uçuş güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için bir dizi yeni önlem geliyor

Bu kapsamda Türk Hava Kurumu (THK) tarafından hazırlanan "Babadağ Uçuş Yönergesi" 1 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Yönergeyle yeterlilik belgesi bulunmayan pilotların Babadağ'dan atlayış yapmasına izin verilmiyor. Yönerge kapsamında pilotlar da artık sıkı bir denetime tabi tutulacak.

Yılda yaklaşık 60 bin atlayışın yapıldığı Babadağ'dan uçuş yapacak pilotlar periyodik olarak alkol testlerinden geçecek. Fethiye Sağlık Grup Başkanlığı tarafından yapılacak alkol denetimlerinde pilotların uçuş güvenliğini tehlikeye atacak oranda alkol alıp almadığı ölçülecek. Pilotlar, karayollarında sürücülerin uymak zorunda olduğu yasal alkol sınırına tabi olacak. Ölçümlerde "0.50" promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenen pilotlara, uçuş güvenliğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle uçuş izni verilmeyecek. Alkol ya da uyuşturucu kullandığı tespit edilen pilotlar, "5 gün" süreyle uçuştan "men" edilecek. Suçun tekrarı halinde ise pilotların sertifikalarına el konulacak.

 

Milliyet/DHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Başkentli
 9 Ağustos 2011 Salı 11:07
THK her doğru ve güzel işte daima önder olmuştur.
 kesinlikle
 9 Ağustos 2011 Salı 09:29
pilotların alkol ve uyuşturucu ile kesinlikle tanışıklılığı olmamalıdır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule