MENÜ
İstanbul 8/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OY KULLANMA SIKINTILI BAŞLADI
Havacılık Haberleri
25 Haziran 2007 Pazartesi 14:39

OY KULLANMA SIKINTILI BAŞLADI

22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçimleriyle ilgili oy kullanma işlemi Atatürk Havalimanı’nda aksaklıklarla başladı. Sandık seçim kurulu üyelerinin bazıları gelmediği için hazırlıklar zamanında yapılamadı. Oy kullanma saati konusunda da karışıklık yaşanınca, bazı vatandaşlar uçağa yetişmek için oylarını kullanamadı.

Atatürk Havalimanı’nda oy kullanma işlemi Dış Hatlar Terminali’nin değişik noktalarına konulan 15 sandıkta başladı. Bakırköy İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla oluşturulan sandık kurulları, Dış hatlar geliş katında 8, gidiş katında ise 7 sandık başında oy verme işlemini 22 Temmuz’a kadar takip edecek. Oy kullanma işi bazı sandıklarda 07.00, bazılarında da 08.00 itibariyle başladı. Oy kullanmak için sandık başına gelen yolcular, görevlilerin hazırlıklarını yapmadığını görünce duruma tepki gösterdi. Yolcular özellikle gidiş katında uçaklarını kaçırmamak için oy kullanamadan gitti. Vatandaşlar, yaşanan aksaklıklar ve yetersiz bilgilendirme nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nu suçladı.

Atatürk Havalimanı’nda ilk oyu, 50 yıl sonra ilk defa oy kullanan ve ABD’’de yaşayan Halil Parlak isimli vatandaş yaptı. Yıllardır Türkiye’ye gelme fırsatı bulamadığı için vatandaşlık görevini de yerine getiremediğini itiraf eden Parlak, yaşanan olumsuzluklara rağmen seçimin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

 

Oy verme 24 saat devam edecek

 

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet Havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur sınır kapıları ve Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı.

Yurt dışında ikamet eden ve 6 ay süreyle yurtdışında kalmış olanlar ile Türkiye'de seçmen kaydı bulunmayan vatandaşlar sınır kapılarında oy kullanabiliyor. Sandıklara 24 saat oy atılabilecek. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri,  22 Temmuz 2007 Pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler, siyasi parti isim ve logolarının yer aldığı birleşik oy pusulalarına ’evet’ mührü ile oylarını kullanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tarık
 15 Temmuz 2016 Cuma 18:21
Refik Halit Karay "harp bittikten sonra harabeler karşısında dünkü dost ve düşman birlikte gözyaşı döküp pişman olacaklardır" derken çok haklıymış.
 Mefkure
 20 Mayıs 2016 Cuma 09:17
Acıklı ama gerçekler bizi kuşatıyor.
 Gülperi
 12 Mayıs 2016 Perşembe 17:04
Bombalar balon olsa, silahlar kalem olsa, savaşlar bitse:))
 Dilfezza
 10 Mayıs 2016 Salı 08:22
Savaşlar bitse, insanlar barış ve huzura erse:))
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule