MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OVERAIR GÜNEY KORE'DE
Havacılık Haberleri
22 Ekim 2023 Pazar 12:33

OVERAIR GÜNEY KORE'DE

Elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarının geliştiricisi Overair, Güney Kore'de Jeju Adası'nda Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM-Advanced Air Mobility) ekosistemi kuracak

Gelişmiş Hava Hareketliliği'nde (AAM-Advanced Air Mobility) ciddi aşama kaydeden, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen (eVTOL) uçaklarının geliştiricisi Kaliforniya merkezli şirket Overair, önemli bir işbirliği için sözleşme imzaladı.

Overair şirketi, Güney Kore'nin en büyük adası ve başlıca turistik merkezlerinden birisi olan Jeju Adası'nda Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) ekosistemi kuracak. Anlaşma kapsamında altyapı, üretim, eğitim, bakım, onarım ve operasyonlar da dahil olmak üzere Gelişmiş Hava Hareketliliği ekosistemini bütünüyle faaliyete geçirilecek.

Overair CEO'su Ben Tigner, "Jeju Adası güzel bir tatil beldesidir ve coğrafyası ve 2030 yılına kadar karbon nötr olma hedefi göz önüne alındığında, gelişmiş hava hareketliliği için ideal bir merkezdir. Hanwha Systems'deki ortaklarımızla işbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Jeju Adası Valisi Oh Young-hun ise “Jeju Adası için sürdürülebilir ve yenilikçi ulaşımda yeni bir çağ başlatacak şekilde Overair ve Hanwha Systems ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu işbirliği 2030 karbon nötrlüğü hedefimizi destekliyor, turizmi geliştiriyor ve toplumumuza istihdam sağlayarak daha yeşil bir geleceğin yolunu açıyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule