MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OTOBAN-PİST
Havacılık Haberleri
22 Haziran 2009 Pazartesi 15:05

OTOBAN-PİST

Fotoğraftaki havalimanı pistini hem otomobiller hem de uçaklar kullanıyor. İşte dünyanın en ilginç havalimanı ve pisti…

Cebelitarık Havalimanı, Britanya Krallığı’na bağlı 35 bin kişinin yaşadığı 6 kilometrekarelik Cebelitark’ı ikiye bölüyor.

 

1939’da açılan ve günde en çok 7 uçağın inip kalktığı havalimanının ortasından küçük ülkenin en önemli karayolu geçiyor. Karayolu, uçakların iniş-kalkışları sırasında kırmızı ışık ve bariyerlerle 10 dakika kapatılıyor ve gün içinde 2 saate yakın süre kapalı kalıyor.

Merkeze 500 metre
Tam 1850 metrelik piste sahip Cebelitarık Havalimanı’nın 650 metrelik bölümü denizin doldurulmasıyla yapılmış. Şehir merkezine 500 metre mesafede bulunan havalimanının pistinden ülkenin en önemli yolu Winston Churchill Bulvarı geçiyor. 500 metrelik Winston Churchill Bulvarı’nın 150 metrelik kısmı havalimanı pistinin üzerinde.

Avrupa ve Afrika arasındaki en yakın geçiş noktası olan Cebelitarık Boğazı’nda bulunan Cebelitarık 1704’ten beri Britanya Krallığı’nın kontrolünde. İspanya’nın güney ucundaki küçük ülke, konumu nedeniyle stratejik bir önem taşıyor. Hava trafiği yoğun olmamasına rağmen bu yıl içinde bulvarın tünelle havalimanının altından geçirilmesi planlanıyor.

 

İşte fotoğraflarla Cebelitarık Havalimanı...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule