Sabiha Gökçen’de yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük uçak bakım hangarının deprem yalıtım sistemini Yeni Zelandalı Robinson Seismic adlı firma yapacak. Sistemin maliyetinin yaklaşık 400 bin dolara ulaşacağı belirtildi.
Uçak gövde, motor, component bakım ve onarımı konusunda faaliyet göstermek üzere Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda inşaatı devam eden Türkiye’nin en büyük hangar projesinin depreme karşı yalıtım sistemini Yeni Zelandalı firma yapacak.
Dünyada ilk defa bir hangar yapısında uygulanacak olan “Deprem Yalıtım Sistemi”nin inşaatı, Yeni Zelandalı şirketinTürkiye Distribütörü EM KE İnşaat tarafından yürütülecek. Proje dolayısıyla Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Yeni Zelanda Bayındırlık Bakanı Hon Clayton Cosgrove, “İki ülkenin ortak noktası fay hattı üzerinde bulunması. Hangara inşa edilecek olan sistem biraz pahalı ancak son derece güvenli. Yalnız onarım ve bakım açısından da diğerlerine göre daha karlı olacak ” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la, İstanbul’daki yapıların güçlendirilmesi konusunda da ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Cosgrove, İstanbul’daki 400 eski binanın güçlendirilmesi projesinde Yeni Zelanda’lı firmaların rol olacağını açıkladı.
İnşaatın sahibi MY Technic adlı firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bolayırlı ise, Türkiye’nin en büyük ve modern hangarının inşa edileceğinin altını çizerek “ Dünyada depreme en dayanıklı binalar nerede yapılır diye araştırdık. Yeni Zelanda’da yapıldığını öğrendik ve anlaşma sağladık”diye konuştu.
Yorum Ekle
Yorumlar
airmen 9 Temmuz 2018 Pazartesi 13:41
ana base den skpk kullanır mı?
A.G 25 Haziran 2018 Pazartesi 17:15
4 gün üst üste sabah gel akşamı yine git diye tanımladığımız ardışık gece uçuşları yapılabiliyor sabah bagdat aksam kuveyt aksam yıne gece ucusu 3-4 gun boyle .. havaalanından hiç dönmemeyi tercih ederim ve cift off ile tek off a rest ile içine girebiliyor. Cift offlar 1,5 gun 21:00 de ucus bitiyor ve cift off baslıyor.
eren 2 Mart 2017 Perşembe 13:43
yurumedi be gun tanimi tekrar 03.00 a indi, olumsuz yonleri kaldi
alper başer 26 Ocak 2017 Perşembe 18:13
elinize sağlık hocam
FTL nasıl okunur :) 26 Ocak 2017 Perşembe 16:56
Boş gün tanımı asgari olarak 00.00 lokalde başlar ve en erken sonraki gün 06.00 lokalde biter, minimum 30 saatir ve çoğunlukla böyle ugyulanacaktır. Tek yada çift boşgün ayrımı yoktur.Çift boş gün ise asgari olarak 3 yerel geceyi kapsar ve 48 saat boştan sonra,6 saat sonra sabah 06.00'da sonra erer, minimum 54 saattir.FRM olmadan FTL ise kısacası FİTİL'dir oldukça büyük ve acılıdır. FRM devreye girdiğinde kabul edilebilir olacaktır, fakat ülkemizde REAKTİF dahi olmayan şirketlerin bunu başaracağı şüphelidir. THY gibi sıkıntı yaşayan firmalarda kaza riski, EN OLMADIK ZAMANDA katlanmıştır. 4 veya daha üstü ardışık ağrı yada gece görevi yapılabilir, her gün bir adet!!! ve 168 saat kesintisiz görev yapılabilir = KAZA GELİYORUM DER! FRM devrede olurda, tam manasıyla bu durumlar kısıtlanır. FRM başlayana kadar Allah yardımcımız olsun.
Engin Aksüt 16 Ocak 2017 Pazartesi 10:12
EASA -FTL hepimiz için çok yeni. Bunu kullanan ve uygulayan ekip planlamacılar için de. Her ne kadar tüm kullanıcı ve uygulayıcılara SHGM tarafından eğitim verilmiş olsa da pratikte baş gösteren sorunlar olacaktır. Bu nedenle bu sistemin tam olarak oturması ve pürüzsüz çalışması için 1 ay gibi bir zamana gerek olabilir. Bu arada sistemdeki pürüzleri şirketinizin sorumlularına bildirmeniz gerekebilir.
eren 14 Ocak 2017 Cumartesi 00:52
ftl basladi dediginiz gibi olmadi.. once bos gunler 8 den 7 ye indi.. yatida gecen 24 saat bos sayildigi icin ust uste 6 gun calisma yerini ust uste 8-9 gune birakti
E.E. 7 Ocak 2017 Cumartesi 15:23
Türkiye'deki en ciddi havacilik sitesi yorumlariniz ve varliginiz icin tesekkurler. Iyiki varsiniz.
Levent Yazgan 4 Ocak 2017 Çarşamba 15:38
Çok güzel bir çalışma olmuş emeğin için teşekkürler.
Yorumcu 18 Kasım 2016 Cuma 17:53
Engin kpt. Tüm söylediklerinize katılırken, son cümleyi çok beğendiğimi söylemeliyim.