MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MUSK'IN TAKİPÇİSİNDEN YENİ HESAP
Dünyadan
24 Aralık 2022 Cumartesi 14:47

MUSK'IN TAKİPÇİSİNDEN YENİ HESAP

Elon Musk'ın özel jetiyle ilgili uçuş bilgilerini paylaşan ve bu nedenle Musk tarafından askıya alınan Twitter kullanıcısı bu kez farklı bir yol denedi

Elon Musk'ın özel jetini izleyen ve her yolculuğun bilgisini paylaşan Jack Sweeney'in "@ElonJet" hesabı, geçtiğimiz hafta askıya alınmıştı. Ancak Jack Sweeney'in, aynı amaçla yeni bir hesap oluşturarak Twitter'a geri döndüğü ortaya çıktı.

Bu arada Sweeney'in yeni Twitter hesabının bir özelliği gelecek dönemde askıyo alınmasını engelleyebileceği belirtiliyor. Çünkü yeni hesapta Elon Musk'ın özel jetinin uçuş bilgileri 24 saat gecikmeyle paylaşılıyor.

Sweeney ve @ElonJet hesabı bir süredir Elon Musk'ın takibindeydi. Ocak ayında, Musk Twitter'ı satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurmadan birkaç ay önce, Sweeney'e hesabı silmesi için 5.000 dolar teklif etmişti. Sweeney teklifi reddetmiş ve bunun yerine 50 bin dolar istemişti. @ElonJet'in yarım milyondan fazla takipçisi vardı.

Twitter'ın hesabı askıya alma kararı ise Elon Musk'ın, oğlu X Æ A-12'yi taşıyan bir arabanın Los Angeles'ta bir kişi tarafından takip edildiğini söylemesinin ardından geldi. Twitter kısa süre sonra Sweeney'e hesabının "Twitter kurallarını çiğnediğini" söyledi, ancak hangileri olduğunu belirtmedi. Musk daha sonra Sweeney ve "ailesine zarar verilmesini destekleyen kuruluşlara" karşı "yasal işlem" başlatılacağını açıkladı.

Sweeney geçen hafta, yeni sosyal medya platformu Mastadon'da Musk'ın özel jetini gerçek zamanlı olarak takip eden bir hesap açtı ve 67.000 takipçi topladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule