MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MUĞLA'NIN YARDIMINI TAŞIDI
Türkiye'den
10 Şubat 2023 Cuma 13:15

MUĞLA'NIN YARDIMINI TAŞIDI

Muğlalı yurttaşların yardımlarını, Türk Silahlı Kuvvetler'e ait "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M tipi kargo uçakları taşıdı

Muğlalı ihracatçıların, yurttaşların Türk Silahlı Kuvvetleri ve AFAD ile güç birliğine giderek, topladıkları 100 ton yardım malzemesini, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M tipi 4 askeri kargo uçağı, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana’ya nakletti. 

Milas Hava Meydan Komutanlığı Koordinasyonunda, AFAD ile iş birliğinde bir yardım kampanyası yürüttüklerini aktaran Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikeri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçaklarıyla, 9 Şubat 2023 tarihinde, 3 uçak dolusu yardım malzemesini Kahramanmaraş ve Adıyaman’a ulaştırdıklarını, 4. uçağın ise Adanalı depremzedeler için 10 Şubat’ta havalandığını dile getirdi.

Kızıltan sözlerini şöyle tamamladı: “Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için yardım toplamaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız, deprem bölgesindeki hayat normale dönene kadar karayolu ve havayoluyla devam edecek. Yardım malzemelerimizin temininde Milas ve Bodrumlu vatandaşlarımızın ve Muğla Bölgesi’ndeki su ürünleri ve maden ihracatçılarımızın emekleri çok fazla oldu. Verdikleri destek nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Milas Hava Meydan Komutanlığı personeline ve uçuş ekiplerimize, yardımlarımızın ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştiren AFAD’a şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule