MENÜ
İstanbul 4/6
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MMU VE HÜRKUŞ-2 MÜJDESİ
Havacılık Haberleri
22 Eylül 2022 Perşembe 10:41

MMU VE HÜRKUŞ-2 MÜJDESİ

TUSAŞ Uçak Genel Müdür Yardımcısı Atilla Doğan, Hürkuş'un yeni versiyonunun yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edileceğini ayrıca "Milli Muharip Uçak" projesinde son montaj faaliyetlerinin başladığını duyurdu

Güney Afrika'nın başkenti Pretorya'daki Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022, Türk savunma sanayisi firmalarının da katılımıyla başladı. TUSAŞ fuarda, uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uydu platformlarına yönelik geliştirdiği ürünlerin maketlerini sergiliyor. TUSAŞ Uçak Genel Müdür Yardımcısı Atilla Doğan, Nijer'le 2, Çad'la 3 uçaklık sözleşmeleri bulunduğunu söyledi. Doğan, "Nijer uçaklarını bu yıl sonunda, Çad uçaklarını da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde teslim edeceğiz." dedi.

Uçakları teslimata hazırlarken sözleşmeler kapsamında eğitim programları gerçekleştirdiklerini anlatan Doğan, pilot ve uçak bakım personeline yönelik eğitim çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.

Hürkuş-2 geliyor

Atilla Doğan, Hürkuş'un hava yer entegrasyon uçağı versiyonunun da yakın zaman Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edileceğini söyledi. Doğan, "Paralelde Hürkuş-2 dediğimiz bir iyileştirme faaliyeti devam ediyor. Kritik tasarım sürecini tamamladık. Kendi mecrasında ilerliyor." dedi.

Hürjet uçağının son montajlarını yaptıklarını bildiren Doğan, yıl sonuna kadar bu çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirtti. Doğan, birkaç aylık yer test sürecinin ardından ilk uçuşun gerçekleştirileceğini ifade etti.

Milli Muharip Uçak Projesinde (MMU) son montaj faaliyetlerinin başladığını anlatan Doğan, "Projeyi söylediğimiz takvimlerde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Hürjet'in ilk uçuşunu, MMU'nun hangardan çıkıp motor çalıştırmasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz." bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule