MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MISIR'DAN 'İRAN' UYARISI
Dünyadan
8 Ağustos 2024 Perşembe 00:16

MISIR'DAN 'İRAN' UYARISI

Mısır’dan tüm havayolu şirketlerine uyarı: ‘Bugün İran hava sahasından uzak durun’

İsrail’in Tahran’daki Haniye suikasti sonrası misilleme beklediği İran’ın ne zaman saldıracağı merakla beklenirken, Mısır, havayolu şirketleri için bir güvenlik uyarısı olan NOTAM yayınlayarak tüm havayolu şirketlerine bugün TSİ 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durmalarını istedi.

Mısır, resmi açıklamasında, “Tüm Mısırlı taşıyıcı firmalar Tahran (Uçuş Bilgi Bölgesi) FIR'ı üzerinden uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Mısır TV kanalı Extra News'in Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı'ndaki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İranlı yetkililerin havayolu şirketlerinden ülkenin hava sahasından uzak durmalarını istediği doğrulandı.

İSRAİL'DE YÜKSEK ALARM

Öte yandan İsrail, 48 saat içinde olası bir İran saldırısına karşı yüksek alarm seviyesine geçti.

İsrailli bir güvenlik kaynağı İsrail medyasına yaptığı açıklamada, “İsrail'in önümüzdeki 48 saat içinde olası bir İran saldırısına karşı yüksek alarmda olduğunu” söyledi.

İsrail'in ambulans servisi güçlendirilmiş bir yeraltı merkezine kan stokladığı, fabrikaların tehlikeli maddeleri dışarı taşıdığı ve belediye yetkililerinin, İran ve bölgedeki diğer aktörlerin saldırı tehdidine karşı bomba sığınaklarını ve su kaynaklarını kontrol ettiği bildirildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule