MENÜ
İstanbul 27/35
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“MİLLİ TATİL” ÇAĞRISI
Türkiye'den
4 Ocak 2017 Çarşamba 08:38

“MİLLİ TATİL” ÇAĞRISI

Turizm sektörünü yeniden canlandırmak için sivil toplum kuruluşlarına mektup gönderen Alkoçlar Grubu Başkanı Ender Alkoçlar, turizmde 'Milli Tatil' çağrısı yaptı

Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan turizm krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile derinleşiyor. Bu krizi yönetmek için Alkoçlar Grubu Başkanı Ender Alkoçlar, Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) bir öneri mektubu gönderdi. Ender Alkoçlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milli Seferberlik' çağrısından hareketle turizm sektöründe 'Milli Tatil' kampanyası başlatılmasını istedi.

'Türkiye'yi tercih edin'

Ender Alkoçlar şunları söyledi: "Turizm, ekonomimizin cari açığını kapatan, 50'den fazla sektöre tedarik imkanı veren lokomotif sektörlerden biri.

Ancak bu talihsiz olaylar sektörü olumsuz etkiliyor. Ancak biz buna engel olabiliriz. Bu kampanya ile vatandaşlarımızın, bu yıl Fransa ya da Avusturya'da değil, kendi ülkemizde tatil yapmasını teşvik etmek için tüm temsilcileri göreve çağırıyorum."

‘Teşvik paketi sunulmalı'

Ender Alkoçlar, mevcut kriz ortamında tur operatörleri ve uçak şirketlerinin, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu'ndan (KKDF) kredi ve yakıt destekleri ile teşvik kapsamına alındığını ancak otellere hiçbir destek verilmediğini belirterek, "2017'de personel ve enerji giderlerinde, vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) paylarının oranlarında indirimlerin ve uzun vadeli ertelemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule