MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEZUNİYET UÇUŞU YAPIYORLARDI
Havacılık Haberleri
12 Şubat 2009 Perşembe 11:53

MEZUNİYET UÇUŞU YAPIYORLARDI

Eskişehir’de havada arızalanan uçakta bulunan 4 öğrencinin mezuniyet uçuşu yaptıkları öğrenildi.

Dün akşam meydana gelen ve tüm Türkiye’nin odaklandığı olayda uçakta bulunan 4 öğrencinin mezuniyet uçuşu yaptıkları bildirildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okuluna ait uçağın ön iniş takımları açılmamış, uçak yakıtını azalttıktan  sonra köpüklenen piste gövde üzeri iniş yapmıştı.

 

1 yıl hazırlık, 4 yıl pratik ve teorik eğitimin verildiği AÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümü’nde öğrenim gören son sınıf öğrencileri Arda Örencik, Burak Yavuzer, Mustafa Tezel ve Fatih Taban, mezuniyet uçuşunu gerçekleştirmek için 20.30 sularında pilot Ramazan Türkoğlu ve teknisyen Serkan Gövce ile eğitim uçağına bindi. Havalandıktan sonra Eskişehir-İstanbul güzergahında eğitim uçuşu yapıldı. Eğitim tamamlandıktan sonra piste iniş yapmak için tekerlek takımları açılmak istendi, ancak ön tekerlek takımında sorun yaşandı.

Birkaç kez deneme yapılıp başarılı olunamayınca pilot Türkoğlu tarafından durum havaalanındaki kule görevlilerine bildirildi. Bunun üzerine AÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu akademisyenleri ve pilotlar, uçağın havada yakıtı en az seviyeye gelene kadar kalmasına karar verdi ve gövde üzerine iniş yapılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 2,5 saat havaalanı üzerinde uçan eğitim uçağı, olay yerinde önlem alan itfaiye ekiplerinin piste köpük sıkmasının ardından gövde üzerinde havaalanına iniş yaptı.

Olaydan yara almadan kurtulan pilot, teknisyen ve 4 öğrenci ambulanslarla tedbir amacıyla AÜ Hastanesine götürüldü.

 

PİLOT TÜRKOĞLU

Gazetecilere açıklama yapan uçağın pilotu Türkoğlu, havada uçağın ön tekerlek takımlarının açılmadığını belirterek, yakıtı havada bitirip gövde üzerine iniş yapmaya karar verdiklerini söyledi. Yakıt bitme noktasına gelince de inişe geçtiklerini ifade eden Türkoğlu, “Önemli olan sorunsuz iniş yapmaktı, bunu da başardık. Yapılacak incelemeden sonra sorunun nereden kaynaklandığı belli olacak” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Öte yandan, olayı duyup havaalanına gelen AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencileri, içinde arkadaşlarının bulunduğu uçağın piste sorunsuz iniş yaptığını öğrenince sevinç gösterilerinde bulundu.

Öğrenciler, uçakta bulunan arkadaşlarının bu eğitiminin, mezuniyet uçuşu olduğunu belirterek, “Son uçuşlarında böylesine talihsiz bir sorun yaşadılar, ancak onlar için de büyük bir tecrübe oldu” dediler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule