MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
METEOR YAĞMURU HAKKINDA
Türkiye'den
15 Ağustos 2023 Salı 12:03

METEOR YAĞMURU HAKKINDA

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meteor yağmuru hakkında bilgi verdi

Perseid meteor yağmuru 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece boyunca meraklılar tarafından izlendi. Her yıl Ağustos ayının 9-13'ü arasında gerçekleşen perseid meteor yağmuru hakkında Türkiye Uzay Ajansı (TUA) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bilgi verdi:

"Meteorlar, Dünya’nın atmosferine girdiklerinde sürtünme yaşarlar ve bu yaşadıkları sürtünme sonucu meteorların dış katmanları püskürerek sodyum, magnezyum ve demir gibi çeşitli atomlar barındıran bir buhar oluşturur. Meteorun rengi de bu metallerin atom emisyonlarının mı yoksa havanın plazma emisyonun mu çok olduğuna bağlıdır.

Metal atomları baskın olduğunda mavi, yeşil, sarı; havadaki moleküller baskın olduğunda ise kırmızı renk ışık açığa çıkar. Ayrıca her atomun da kendine özgü renkleri vardır. Sodyum atomları turuncu-sarı, demir atomları sarı, magnezyum ise yeşil ışık yayar. Havadaki oksijen ve nitrojen atomların molekülleri ise kırmızı ışık verirken mor renkte görünebilir.

Muğla’da kaydedilen bu meteor yağmurunda yeşil ışığa sıklıkla rastlıyoruz. Bu da Dünya’mıza misafir ettiğimiz meteorların magnezyum açısından zengin olduğunu gösteriyor.

Hoşgeldiniz!"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule