MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MARS SİMÜLASYONU TAMAMLANDI
Dünyadan
9 Temmuz 2024 Salı 14:38

MARS SİMÜLASYONU TAMAMLANDI

NASA'nın Mars görevinin bir parçası olan "Mars Simülasyonu"na katılan 4 gönüllü astronot 378 gün süren görevi tamamladı

NASA'nın "çılgın görev" olarak tanımlanan ve 4 gönüllü astronotun katıldığı "Mars Simülasyon"u sona erdi. Görevi tamamlayan gönüllü astronotlar 378 günün sonunda dışarı çıktılar.

Bir yıldan uzun bir süre sonra, dört gönüllü Mars'ta olası yaşam üzerine olan NASA deneyini gerçekleştirmiş oldu. "Chapea" adı verilen program kapsamında iki kadın ve iki erkek astronot 160 metrekarelik Mars simülasyon alanında yaşam sürdü.

ABD uzay ajansı NASA'nın teknik lideri Julie Kramer, projenin "karmaşık sistemler hakkında önemli şeyler öğrenilmesini sağladığını ve Mars'a gidiş ve dönüş yolculuğunu çok daha güvenli hale getireceğini" söyledi. Kramer, 2025 ve 2027 yılları için benzer "Chapea" görevlerini duyurdu.

Penceresiz "Mars Dune Alpha" bir 3D yazıcı yardımıyla oluşturuldu. Gönüllülerin buradan ayrılmasına izin verilmedi. Astronotlar ailelerinin yanına dönmeden önce kameralar önünde kısa bir konuşma yaptı.

MARS'A YAKLAŞIYORUZ

Ross Brockwell Mars yolculuğuna bakarak "Bunları birlikte yaratabiliriz. Merak duygumuzu ve kararlılığımızı barış ve refaha ulaşmak için kullanabilir ve Dünya'daki tüm insanların yararına bilgi ve neşeyi serbest bırakabiliriz."

Brockwell, NASA'nın deneyinin harika bir deneyim olduğunu sözlerine ekledi. "Ve umuyorum ki gerçeğe, insanları Mars'ta görmeye bir adım daha yaklaşacağız" diye konuştu.

PSİKOLOJİ ALANINA KATKI

NASA'nın Houston, Teksas'ta gerçekleştirdiği bu deneyden elde edilen bulgular, uzun süreli uzay yolculuğu koşullarında bireylerin ruh sağlığını araştırdığı için psikoloji alanına önemli ölçüde katkıda bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule