MENÜ
İstanbul 23/32
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MANİLA'YA UÇUŞ İÇİN İLK ADIM
Havacılık Haberleri
3 Mart 2010 Çarşamba 00:00

MANİLA'YA UÇUŞ İÇİN İLK ADIM

SHGM Avustralya’dan sonra 2010 yılının ikinci hava ulaştırma anlaşmasını Filipinler ile imzaladı. Böylece Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 107’ye yükseldi.

Türk ve Filipinli sivil havacılık yetkililerinin 26 Şubat 2010 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda iki ülke arasında ilk kez İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

 

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Filipinler Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı Müsteşarı Doroteo REYES başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her iki ülkeden de birden fazla havayolunun sefer yapması konusunda anlaşmaya varıldı.

 

Çoklu tayin içeren anlaşmaya göre; Filipinler için tarifeli sefer noktaları İstanbul, Ankara ve daha sonra belirlenecek bir nokta, Türkiye için ise tarifeli sefer noktaları Manila, Clark ve daha sonra belirlenecek bir nokta olarak belirlendi.

 

Taraflar ayrıca, tayin edilen havayollarına haftalık 3 frekans yolcu seferleri düzenleme hakkı verilmesi ve tayin edilmiş hava yolları arasında kod paylaşımı yapılabilmesi konusunda anlaşma sağladı.

 

Kargo seferleri konusunda ise İstanbul-Manila ve Manila-İstanbul hattında haftalık 3 frekans karşılıklı sefer düzenleme hususunda mutabık kalındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule