MENÜ
İstanbul 21/31
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MALİYE BAKANI SKANDALI DOĞRULADI
Havacılık Haberleri
5 Ağustos 2012 Pazar 08:37

MALİYE BAKANI SKANDALI DOĞRULADI

Prof. Dr. Fevzi Şahlanan hem THY'de hukuk danışmanı oldu hem de Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde arabuluculuk yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Prof. Dr. Fevzi Şahlanan'ın hem THY'de çalıştığını, hem de toplu iş sözleşmesinde arabuluculuk yaptığını doğruladı

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek THY skandalını doğruladı. Prof. Dr. Fevzi Şahlanan'ın hem THY'de hukuk danışmanı olarak çalıştığını, hem de toplu iş sözleşmesinde arabuluculuk yaptığını bildirdi.

 

CHP milletvekili Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Prof Dr. Fevzi Şahlanan'ın THY'deki konumuna açıklık getirdi. Şahlanan'ın THY'den ücret alan bir kişi olduğunu belirten Şimşek, aynı Şahlanan'ın THY ile sendika arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek'in soru önergesine gönderdiği yanıtı değerlendiren Umut Oran, "THY tarafından verilen cevapta iki boşluk var. Birincisi, Prof. Dr. Fevzi Şahlanan'ın hem kurumdan belirli bir ücret alarak çalıştığını hem de toplu iş sözleşmesi yapılırken arabuluculuk yaptığını doğrulamışlar. Bu kişisel bir mesele değil. Hukukta çıkarlar çatışması diye bir ilke bulunmaktadır. Hiçbir insan ücret aldığı yere objektif yaklaşamaz, yaklaşması da beklenemez. Hava-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinde, iki tarafı da temsil kabiliyeti yoktur, bu haliyle arabuluculuk da yapamaz. Tarafsız değildir, bir taraftan ücret almaktadır. Şahlanan çok değerli bir insan olabilir ancak ilkeler herkesten daha değerlidir" dedi.

 

Aydınlık

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şaşırmadım
 6 Ağustos 2012 Pazartesi 01:09
EEE MALİYE BAKANI SKANDALI DOĞRULAMIŞTA NE YAPMIŞ. RESMEN İNSANLARLA DALGA GEÇİYORLAR.
 ATIL
 5 Ağustos 2012 Pazar 15:09
ŞU GELDİĞİMİZ GÜNLERE BİR BAKIN KOSKOCA PROF. UTANMADAN HEM ARABULUCU HEM T.H.Y NİN HUKUK DANIŞMANI, ESKİDEN İNSANLARDA ALLAH KORKUSU YOKSA BİLE KULDAN UTANMA VARDI BU GÜNLERİN HESABINI BİR SÜRE SONRA İLLAKİ VERECEKLERİNİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR ANLAŞILAN. BU MEVKİDEKİ BİR KİŞİNİN PARA VE MEVKİ HIRSI DA OLAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA ÖYLE DEMEKKİ. ALLAH İSLAH ETSİN YAZACAĞIM AMA ARTIK ALLAH'A DA İNANMADIKLARINI SANIYORUM.
 yok artik
 5 Ağustos 2012 Pazar 14:05
Korler sagirlar birbirini agirlar :)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule