MENÜ
İstanbul 24/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘MAHREMİYET İHLALİ’ TARTIŞMASI BİTER Mİ
Havacılık Haberleri
15 Kasım 2013 Cuma 12:11

‘MAHREMİYET İHLALİ’ TARTIŞMASI BİTER Mİ

Smiths Detection, havalimanlarında x-ray taramasından kaynaklanan “mahremiyet ihlali” tartışmasını bitiriyor.

Smiths Detection, havayolu seyahatinde yüksek güvenlik standartları sağlayan x-ray kontrol sistemleriyle, Türkiye’nin hızla büyüyen havacılık sektörüne yenilikçi çözümler sunmaya odaklanıyor. Smiths Detection’ın Eqo Güvenlik Taraması, pazarda AB Standart 2 gereksinimlerine yönelik tek ürün olarak öne çıkıyor. Son teknoloji otomatik algılama algoritmalarını kullanan sistem, hızlı tarama işlemiyle pek çok materyali bir araya getiriyor. Böylece vücudu çıplak gösteren sistemlerin aksine kişinin sadece imajı çizilerek, üzerindeki her tür yabancı cismin (plastik patlayıcı, seramik bıçak gibi) bulunmasına odaklanılıyor. Bu özelliğiyle mahremiyet ihlali tartışmalarına son veren Smiths Detection Eqo Güvenlik Taraması, mevcut kontrol noktalarına sorunsuzca entegre edebiliyor.

Türkiye’deki havalimanlarının, x-ray kontrol sistemlerine yılda 5-6 milyon dolar harcadığını öngören Smiths Detection, İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanıyla birlikte şehrin dünyanın en işlek hava trafik merkezlerinden biri olacağını düşünüyor. 2023’e kadar Türkiye’deki havalimanlarından 350 milyon yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

Smiths Detection, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanında kullanılmak üzere, uçak altına verilen bagajlar için HI-SCAN 10080 XCT patlayıcı algılama sistemi sunuyor. 3. havalimanına yüksek hızlı bu sistemden 30 adedin yeteceği, normal tomografi cihazları tercih edilirse ihtiyacın 60 adede ulaşacağı belirtiliyor. Yolcu kapılarındaki x-ray taraması için Standart 2 regülasyonuyla uyumlu 300’ün üzerinde cihaza, 400’ün üzerinde metal detektörüne ihtiyaç duyuluyor. Saniyede 0.5 metre bant hızına ulaşan HI-SCAN 10080 XCT, saatte 1.800 çanta görüntüleme kapasitesi sunuyor. 1.000x800 mm ebadındaki büyük çantaları bile görüntüleyebilen cihaz, yeni bagaj bekletme sistem konfigürasyonlarına kolayca uygulanabiliyor.

Avrupa Birliği’nin el bagajlarında taşınan sıvılara getirdiği yasağın kaldırılmasıyla ilgili planın ilk aşaması, 31 Ocak 2014’te hayata geçirilecek. Bu tarihten sonra 500.000’den fazla yolcu trafiğine sahip havalimanında, çok amaçlı tarama sistemlerinin bulunması zorunlu olacak. Smiths Detection’ın, az yer kaplayan ve yüksek kaliteli özelliklerini sıvı patlayıcı algılama kabiliyetiyle birleştiren HI-SCAN 6040-2is ürünü, havalimanlarında kullanılmaya başlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule