MENÜ
İstanbul 20/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LUFTHANSA A380'LE TAVLADI
Havacılık Haberleri
20 Aralık 2011 Salı 08:34

LUFTHANSA A380'LE TAVLADI

Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, 'Gelecek sene için Türkiye'de yüzde 12-13 oranında büyüyeceğiz' dedi

Alman Lufthansa, Türkiye ve dünyanın dört bir yanına taşıdığı yolcu sayısını artırmak için yatırımlarını hızlandırdı. Bir Türk'le evli olan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Münih'te Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin 2012 hedeflerini ve Türkiye pazarına yönelik yeni yatırımlarını anlattı. Lufthansa olarak 55 yıldan beri Türkiye'ye uçtuklarını söyleyen Wende 'Bu yıl Türkiye ile Almanya arasında 900 bine yakın yolcu taşıdık' diye konuştu.

 

Wende, THY'ye göre en büyük avantajlarının Amerika uçuşlarındaki bilet fiyatları olduğu belirterek, 'Mesela Türkiye uçuşlarımızda fiyat THY ile aşağı yukarı aynı. Ama Amerika uçuşlarında biz daha ucuzuz. Özellikle İstanbul-New York ve İstanbul-Pekin aktarmalı uçuşlarımızda büyük fark var. Ekonomi sınıfında indirimli fiyatlarımız 499 euro. Normal bilet fiyatımız ise 699 euro. Yani İstanbul'dan Frankfurt'a, buradan da New York'a uçan bir yolcu 699 euro'ya üstelik dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380'in konforuyla uçuyor. Frankfurt'tan Pekin'e de Airbus 380 ile devam ediyoruz. Bu seferlere hem İstanbul'da, hem de Almanya'da yaşayan Türkler büyük rağbet gösteriyor. Türk yolcular Airbus 380'in teknolojisini çok merak ediyor. Bir ay gibi kısa sürede bin 500 Türk yolcuyu Amerika ve Pekin'e taşıdık' diye konuştu.

 

KRİZDEN KORKMUYORUZ

Avrupa'daki ekonomik krizi de değerlendiren Wende, bu konudaki görüşlerini ise, 'Almanlar bundan çok korkuyorlar. Herkes harcamalarında dikkatli davranıyor ama gerçek manada o kadar büyük bir kriz yok şu anda. Türk ekonomisi aşağı yukarı yüzde 9 büyüdü. Alman ekonomisi de yüzde 4 büyüdü. Demek ki durum o kadar kötü değil' sözleriyle açıkladı.

 

ABD ve Çin uçuşlarımız daha ucuz

Türkiye ekonomisindeki istikrara paralel olarak havayolu ulaşımına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, 'Türkiye ekonomisi son 10 yılda çok büyük bir aşama kaydetti, büyüme oranlarında Çin'in ardından ikinci sırada' dedi. Gelecek yıl Türkiye'de yatırımlarını artıracaklarını söyleyen Wende 'Nisan ayından itibaren haftanın her günü Frankfurt'tan Ankara'ya uçacağız. Haziranda hizmete girecek olan Berlin Brandenburg Willy Brandt Havalimanı'ndan da her gün İstanbul ve İzmir seferi yapacağız. Türkiye'ye uçuşlarımızdaki koltuk kapasitesini yüzde 13 artıracağız. 24 eski uçağımızı satıp, 18 tane büyük gövdeli yeni uçak alacağız. Şu anda 406 uçağımız var, 2012 sonuna kadar filoyu yüzde 6 büyüteceğiz' dedi.

 

SÜLEYMAN ŞEN – Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule