MENÜ
İstanbul 22/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LÜBNAN'DA ADETA SEFERBERLİK VAR
Dünyadan
11 Ağustos 2013 Pazar 12:35

LÜBNAN'DA ADETA SEFERBERLİK VAR

Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilotun bulunması için Lübnan adeta seferberlik ilan etti.

Beyrut’ta önceki gün kaçırılan iki Türk pilotun bulunması hakkında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'la görüşen İçişleri Bakanı Mervan Şerbel, pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'yı arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şerbel, "Lübnan kaçırma olaylarını reddediyor ve hükümetimiz, onların serbest kalması için elinden geleni yapıyor" dedi. Şerbel, "Lübnan'daki Türk vatandaşlarını koruyacağız" diye konuştu.

Lübnan'da yayımlanan Daily Star'a konuşan bir yetkili, güvenlik önlemlerinin artırıldığını, ülkedeki Türk turistlerin isimlerinin ilgili makamlara bildirildiğini belirtti. Yetkili, Baalbek ve Zahle kentlerini ziyaret eden Türk turist otobüsüne güvenlik güçlerinin refakat ettiğini de söyledi. TRT Haber'e göre pilotların sağlık durumu iyi ve ayrı yerlerde tutuluyorlar.

'Pilotları serbest bırakın'

LÜBNAN Pilotlar Sendikası, rehin alınan iki Türk pilotun acilen serbest bırakılması çağrısı yaptı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Havacılık endüstrisi sınırları aşar ve uyrukları ne olursa olsun, dünya çapında milyonlarca insanın hayatını etkiler" denildi. Lübnan Turizm Bakanı Fadi Abud da, yaşananların ülkede turizme zarar vereceğini söyledi. Abud, Körfez ülkelerinin Lübnan'a seyahat uyarılarını hatırlattı.

Gül devreye girdi: Çabalarınızı artırın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk pilotların serbest bırakılması için devreye girdi. Önceki gün geç saatlerde Lübnanlı mevkidaşı Mişel Süleyman'ı arayan Gül, pilotların kurtarılması için gösterilen çabaların artırılmasını istedi. Gül'ün, kaçırma olayını üstlenen İmam Rıza'nın Ziyaretçileri adlı örgütün Türk pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılması talebine de vurgu yaparak, Suriye'de Lübnanlı hacıların kaçırılması olayı ile Türkiye'nin herhangi bir ilgisi olmadığını da anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Biz hiç bir ayrım yapmadan, her türlü insani çabanın içerisindeyiz. Sizin de, pilotlarımızın serbest bırakılmaları için elinizden geleni yapacağınıza eminiz" mesajını verdiği belirtildi.

MAHMUT GÜRER-Akşam

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule