MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LGS ŞAMPİYONLARININ TERCİHİ
Türkiye'den
28 Temmuz 2023 Cuma 14:30

LGS ŞAMPİYONLARININ TERCİHİ

LGS'nin iki Türkiye birincisi de Ankara’da açılan Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Lisesi'ni tercih etti

Ankara’da açılan Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi yerleştirme ile ilk öğrencilerini aldı. 60 kişilik kontenjanı tamamen dolan okulu, iki Türkiye birincisi de tercih ederken, puanı en düşük öğrenci 482 ile okula girdi.

Savunma sanayii alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını ve ‘yeni Vecihileri’ yetişecek olan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, LGS birincileri eğitim alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Savunma Sanayi Başkanlığı ile sektörün öncü kurum ve kuruluşlarının işbirliğinde uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye’nin ilk meslek lisesi olan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz Mayıs ayında açılmıştı. Okul, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi yerleştirme ile ilk öğrencilerini aldı. Okul, BAYKAR, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, TEI ve ROKETSAN gibi savunma sanayii şirketlerine geleceğin mühendislerini yetiştirecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule