MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KT-1’LERİN YARISI HANGARDA YATIYOR
Havacılık Haberleri
4 Aralık 2014 Perşembe 09:17

KT-1’LERİN YARISI HANGARDA YATIYOR

Hürkuş projesine 200 milyon dolar harcanmışken, 150 milyon dolara Kore’ye 15 KT-1 eğitim uçağı sipariş edildi. Ancak Hava Kuvvetlerimizde mevcut KT-1 uçaklarının yarısı hangarda parça bekliyor

Hava Kuvvetleri'nin “acil ihtiyaç” belirtmesi üzerine Güney Kore'den 150 milyon dolara alınacak 15 eğitim uçağı, üretimi için 200 milyon dolar harcanan yerli eğitim uçağı Hürkuş projesinin prestijini zora soktu. Güney Kore'ye verilecek ihale, Hürkuş'un Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde alacağı payı düşürürken dünya pazarına açılmasını da olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendiriliyor. TAI, Hürkuş'u 2015'te dünyanın en büyük havacılık fuarı olan Paris Air Show'da sergilemeye ve dünyaya tanıtmaya hazırlanıyordu. Ancak bu hazırlığı, Kore'ye verilen ihalenin baltalayacağı kaydedildi.

Güney Kore'ye ilave uçak siparişi verilmesine Hava Kuvvetleri'nin acil ihtiyacı gerekçe oldu. Buna karşın Güney Kore ile Hürkuş'un teslimat takvimleri arasında en fazla 1 yıl fark olduğu belirtildi. Hava Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Güney Kore yapımı 40 KT-1 uçağından 20'sinin aktif olarak kullanıldığı geriye kalan 20'sinin ise hangarda "parça" beklediği kaydedilirken Hava Kuvvetleri'nde bu uçaklarla eğitim veren pilot sayısının ise 17 olduğu kaydedildi. Eğitmen pilot sayısındaki bu düşüşte son dönemde TSK'de yaşanan istifa furyasının etkili olduğu belirtildi.

BARKIN ŞIK-Cumhuriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet
 4 Aralık 2014 Perşembe 13:55
İçimizdeki İrlandalılar gitmeden bu memleket adam olmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule