MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KOKPİTE İKİNCİ BARİYER
Havacılık Haberleri
19 Haziran 2023 Pazartesi 08:45

KOKPİTE İKİNCİ BARİYER

Federal Havacılık İdaresi (FAA), kokpite izinsiz girişlere karşı pilot güvenliğini sağlayacak ikinci bir bariyerin gerekliliğini duyurdu

Federal Havacılık İdaresi (FAA), uçakların kokpitine izinsiz girişlere engel olmak için ikinci bir bariyer gerektiğini duyurdu. İkinci bariyerin hem pilot hem de yolcu güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğu belirtildi. Planlanan ikinci bariyer uygulamasıyla ilgili kural taslağı hazırlandı. 

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, ikinci bariyer kuralına ilişkin olarak "Pilotlar ve uçuş ekipleri her gün milyonlarca Amerikalıyı güvenli bir şekilde taşıyor ve bugün onların hak ettikleri fiziksel korumaya sahip olmalarını sağlamak için önemli bir adım daha atıyoruz" dedi.

FAA Güvenlikten Sorumlu Yönetici Yardımcısı David Boulter ise yeni kural hakkında "Hiçbir pilot, 'kokpite izinsiz giriş' konusunda endişelenmemeli" diye konuştu.

Kokpite ikinci bariyer uygulaması, ilgili mevzuatın yayınlanmasından iki ay sonra başlayacak. Böylece tüm uçak üreticilerinin üretilen ticari uçaklara ikinci bariyerler kurması gerekecek.

Kokpite İkinci Bariyer uygulamasında, uçak uçuş halindeyken kokpit kapısı her açıldığında kurulu ikinci bariyer devreye girecek. Tuvalet molaları, yemek servisi veya mürettebat değişiklikleri için kapı her açıldığında kokpit savunmasız hale geliyordu.

Uçaklarda kokpite yapılacak ikinci bariyerin, uçak başına yaklaşık 35 bin dolar maliyet getireceği öngörülüyor.

Hava Yolu Pilotları Derneği (ALPA),  ikincil güvenlik bariyerinin gecikmiş olduğunu belirterek, hazırlanan yeni kural önerisi kabul ettiklerini duyurdu. 

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule