MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KİMSENİN BURNU KANAMADI
Dünyadan
28 Haziran 2023 Çarşamba 19:13

KİMSENİN BURNU KANAMADI

ABD'de Delta Havayolları'na ait uçağın ön iniş takımı açılmadı, pilotlar acil iniş deklare ederek uçağı güvenli bir biçimde piste idirdi

Delta Havayolları'na ait DL 1092 sefer sayılı Boeing 717-200 tipi yolcu uçağı, Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Charlotte-Douglas Uluslararası Havaalanına inişte önemli bir tehlike atlattı.

Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan uçak Charlotte-Douglas Uluslararası Havaalanı'na yaklaştığında pilotlar, ön iniş takımının açılmadığı uyarısını aldılar. Kuleyle irtibat kuran pilotlar, önce 900 feet yükseklikte pisti pas geçtiler. Bu arada uçağın ön iniş takımının kapalı olduğu gözlendi. Mürettebat bunun üzerine içinde 101 (96 yolcu, 2 pilot ve 3 kabin memuru) kişinin bulunduğu uçağın acil iniş yapacağını bildirdi.

Charlotte-Douglas Havalimanı'nda uçağın iniş yapacağı 36L pistinde itfaiye ekipleri ve havalimanı görevlilerinin süratle önlem almasının ardından uçak ön iniş takımları kapalı vaziyette acil inişi gerçekleştirdi. Pilotların gerekli tüm prosedürü uygulayarak uçağı son derece başarılı bir biçimde indirdiği gözlendi.

Tüm yolcular, acil durum çıkışlarından uçaktan süratle tahliye edilerek terminale götürüldü. Herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi. Havalimanı ekipleri pistteki uçağın çekilmesi için çalışmaları sürdürüyor. 

Delta Havayolları yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey yolcumuzun ve personelimizin can güvenliğinden daha önemli değildir. Bu nadir görülen bir olay olsa da, birçok senaryoyu güvenli bir şekilde yönetmek için yoğun bir şekilde eğitim almış olan Delta uçuş ekipleri uçağımızı herhangi bir yaralanma olmadan güvenli bir şekilde indirdi. Yaşadıkları için yolcularımızdan özür dileriz” denildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule