MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KILIÇDAROĞLU'NUN VAADİNE TEPKİ
Türkiye'den
28 Nisan 2023 Cuma 14:54

KILIÇDAROĞLU'NUN VAADİNE TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TEKNOFEST 2023 açılışında yaptığı açıklamada, CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı vaadine tepki göstererek, Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı, Amerikalı şirketlere peşkeş çekeceğini ilan ettiğini söyledi

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Etkinliğin dün yapılması planlanan ancak yoğun yağış sebebiyle ertelenen açılış seremonisi, TEKNOFEST İstanbul'un ikinci gününde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Bakan Varank, TEKNOFEST yarışmalarına katılımın her yıl arttığını belirterek, "Bu yıl 41 ana 102 alt kategoride düzenlediğimiz teknoloji yarışmalarına 81 il ve 66 ülkeden 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı başvurdu. 6 senede, dile kolay, tam 50 katlık artıştan bahsediyoruz. Bu, insanımıza imkan verilirse neleri hayal edip, neleri başarabileceğinin en net göstergesi" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Varank, bir cumhurbaşkanı adayının (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Atatürk Havalimanı'nı, Amerikalı şirketlere peşkeş çekeceğini ilan ettiğini kaydederek, "Burayı Amerikalı şirketlerin uzay ve havacılık merkezi yapacaklarmış. Bakınız burada dünyanın en büyük uzay havacılık festivali yapılıyor. Hem de İngilizler, Almanlar, Fransızlar değil Türk gençleri yarışıyor. Ama belli ki, bu beyefendi TEKNOFEST'i, sizi görmüyor ve sizi asla duymuyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule