MENÜ
İstanbul 20/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAZANIN SEBEBİ PİLOT-YOLCU KAVGASI MI
Türkiye'den
11 Nisan 2017 Salı 08:49

KAZANIN SEBEBİ PİLOT-YOLCU KAVGASI MI

Kapadokya’da Fransa’nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Vincent Caumontat’ın hayatını kaybettiği balon kazasının nedeninin pilot-yolcu tartışması olduğu iddia edildi

Nevşehir’in turistik merkezi Kapadokya’da yaşanan ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Vincent Caumontat’ın hayatını kaybettiği balon kazasından yara almadan kurtulan İbrahim Fincan, o anları HABERTÜRK’e anlattı.

Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre Fincan, kazanın oluşuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Kalkıştan 5 dakika sonra konsolos yardımcısının sepete çöktüğünü söyleyen Fincan olayı şöyle anlattı:

Yanında İranlı bir arkadaşı vardı. ‘Arkadaşını kaldır’ deyince, korktu. Hatta ben, ‘Biz Türk’üz koruruz seni’ diye şaka yaptım. Güldüler. Ayağa kalkması için ısrar ettim. Ama ayağa kalkmadı. Normalde 40 dakika ile 1 saat arası uçuş var. Aradan 30 dakika geçmeden pilot, ‘İnmeye geçeceğiz’ dedi. Yolculardan biri ‘İnemezsiniz’ dedi. Pilot ‘Neden’ diye sorunca, ‘Ben 200 TL verdim, niye iniyorsunuz. Bize 1 saat dediniz’ diye kadın tepki gösterdi. Pilot bunun üzerine ‘Hava şartları uymuyor, tehlikeli bir şey olabilir. İnmek zorundayız’ dedi. Pilot turu yarıda kesmek zorunda kaldı.

‘PİLOT TARTIŞIRKEN TELİ SON ANDA FARK ETTİ’

Tam inişe geçerken kadın, pilotla tartışmaya başladı. Pilotun yüzü sepetin gittiği yöne değil, kadına çevriliydi. Kadını tanımıyorum. Tartışma sırasında pilot, balonun gittiği yöne doğru baktı, yüksek gerilim hattını gördü. ‘Tel’ diye bağırdı ama geç kaldı. Balonu aşağı indirmeye kalktı. Tel, sepet hizasındaydı. Alçalmasa tel direkt sepete çarpacaktı. Yüksek gerilim hattı, pilot alçalınca balonla sepet arasındaki halatlara çarptı. Yüksek gerilime çarptığı sırada sepete konsolos yardımcısı dışında kimse dokunmuyordu. Herkes fotoğraf çekmekle meşguldü. Sepete tek dokunan Fransız’dı. Yüksek gerilime direk maruz kaldı. Uçuş boyunca yerden hiç kalkmadı. Yere düşmemiz en fazla 5 saniye sürdü. Çok sert çarptık. İlk ben çıktım sepetten ve insanların çıkmasına yardımcı olduk. Balondan 30 metre kadar uzaklaştık. Daha sonra çevreden insanlar ve ambulanslar gelmeye başladı.

8 YILDA 7 KAZA: 7 ÖLÜM

Kapadokya’da 1996’dan bu yana düzenlenen balon turlarında ilk kaza 2009’da yaşandı. Son 8 yılda meydana gelen 7 kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 117 kişi yaralandı.

Uzay KESMEN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bu kafayla zor
 11 Nisan 2017 Salı 11:53
hep diyorum turizm ile ilgili işler her önüne gelen adamla, köyden gelmiş cahille,görmemişle,ne türkçesi ne yabancı dili olmayanla,tarihini,kültürünü bilmeyenle,kendi çıkarını ülke çıkarının üstünde görenlerle,çıkarcı,kazıkçılarla yapılamaz diye. dünyada bu kadar çok tarihi,turistik yerleri olup da kıymeti bilinmeyen başka neresi var? mesela nemrut'ta köylüler taş yapıtları kırıyorlar günah diye, olimpos'da tarihi eserler üstünde mangal yapılıyor vs. ayrıca eğer iddialar doğruysa havada kaptanla şu kadar para verdim niye iniyorsun diye tartışabilecek bizden başka hangi millet vardır? bu kadın hakkında işlem yapılmış mıdır? 8 yılda 7 kaza oluyor ve 7 kişi vefat ediyor buna rağmen devlet, başta trafik vs dahil hemen her işte olduğu gibi ne doğru düzgün kanun koyuyor ne denetliyor ne yaptırım uyguluyor bu da işin ayrı acı tarafı. bu olaylar yurtdışında turizmde bize rakip ülkeler tarafından aleyhimize çok güzel pazarlanıyor kimsenin umurunda değil. her işimiz yanlış,hatalı,suistimale açık ama hala akıllanmıyoruz ne yazık ki !
 Yolcu
 11 Nisan 2017 Salı 09:41
Bu tip geri zekali yolcu maalesef havacilik sektorunun her alaninda var. parayi verince arac kendinin saniyor. O kadin da yargilanmali bu kazadan.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule