MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAZANIN FATURASI ÖZEL HAVAYOLLARINA
Havacılık Haberleri
16 Ocak 2008 Çarşamba 07:48

KAZANIN FATURASI ÖZEL HAVAYOLLARINA

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Isparta’da meydana gelen uçak kazasında faturanın özel hava yollarına çıkarıldığını söyledi.

Sabancı, Isparta’da meydana gelen uçak kazasında faturanın özel hava yollarına çıkarıldığını dile getirdi. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) tarafından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, Isparta’da meydana gelen uçak kazasına ilişkin olarak, son iki aydır kamuoyunda özellikle faturanın, özel hava yollarına çıkartıldığını dile getirdi. Kazanın faturasının özel hava şirketlerine çıkmasının algıdan kaynaklandığını söyleyen Sabancı, "Halbuki bu şey demek gibi, bu bütün Musevilerin burnu uzundur demek gibi. Öyle bir şey diyebilir misin?" diye konuştu. Sabancı, kazanın, THY markası altında olmasının nasıl bir etki yapacağı yönünde değerlendirmede de bulunarak, "74 yaşında bir havayollarının seceresine bakarsan, seneler itibariyle tabii doğaldır, muhtemelen özel havayollarından çok daha vukuatı olmuştur, ama ufak ama büyük" diye konuştu.
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, THY’nin ek koltuk projesini de değerlendirirken "Koltuk koymakla düşük maliyetli hava yolunda başarılı olunuyor mu? Olunmuyor. Senin ekibinle, operasyon verimliliğini artırman gerekiyor" dedi.
 
DÜŞÜK MALİYETLİ ŞİRKET

Dünyada bayrak taşıyıcı herhangi bir havayolu veya ikinci bir şirket aracılığıyla, düşük maliyetli havayolu çalıştırabilen bir şirket olmadığını söyleyen Sabancı, "Benim bildiğim Amerika’da Delta’nın bir tane iştiraki var. Kárlı mı değil mi bilmiyorum. İngiliz hava yolları sattı. Kime sattı, yanlış hatırlamıyorsam, Easy’ye satmak zorunda kaldı" diye konuştu.

 

Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muzaffer Çetingüç
 6 Kasım 2023 Pazartesi 23:23
Osman Kaptanım, havacılık kültürüne büyük katkıları olan yazılarınızdan birini daha keyifle okudum. Tüm yazılarınızı kitaplaştıracağınızı umuyorum.
 kalyopi
 18 Mart 2023 Cumartesi 10:01
Ülkenin üzerindeki kabus dolu günleri bir nebze ferahlatan yazınız iyi geldi.
 Halim Müftüoğlu
 15 Mart 2023 Çarşamba 11:53
Unutulmaması gereken bilgilerin derlenip toplanması çok iyi olmuş.Fevkalade yararlı bir arşiv. Emeğinize sağlık.
 NZ
 14 Mart 2023 Salı 17:50
Yazarın etimoloji ilgisi dikkat çekici. Tebrikler.
 Falconx
 14 Mart 2023 Salı 17:01
Kardeşim harikasın , bu ortamda beni gülümsettin. çok teşekkürler.
 Aysegul Kocagr
 13 Mart 2023 Pazartesi 17:21
Kardesim emeklerine saglik cok zevk alarak okudum ne kadar lezzetli bir derleme olmus tebrikler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule