MENÜ
İstanbul 22/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAZA PİLOT HATASI
Dünyadan
4 Kasım 2011 Cuma 17:29

KAZA PİLOT HATASI

Eylül ayında meydana gelen ve Lokomotif Yaroslavl buz hokeyi takımının oyuncularının ölümüne neden olan uçak kazasının pilot hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı

Kazayı soruşturan komisyonun başkanı Aleksey Morozov yaptığı açıklamada, havalandıktan hemen sonra yere çakılan "Yak-42" tipi uçağın pilotlarının ''söz konusu uçakla ilgili yeterli eğitimi almamış olduklarının'' tespit edildiğini kaydetti.

Morozov, yapılan otopsi sonucunda uçağın yardımcı pilotunun kaza sırasında pilotlarca kullanımı yasak olan sakinleştirici ilaçların etkisi altında bulunduğunun belirlendiğini de söyledi.

Soruşturma komisyonun kazayla ilgili raporunda da, pilotlardan birinin kalkış sırasında farkında olmadan frene bastığı ve daha sonra uçağı fazla sert biçimde kaldırmaya çalıştığı, bunun da kazaya yol açtığı belirtildi.

Kıtalararası Buz Hokeyi Ligi'nin sezon açılış maçı için Minsk'e gitmek isteyen Lokomotif Yaroslavl takımı oyuncularını taşıyan "Yak-42" tipi uçağın düşmesi sonucu 44 kişi yaşamını yitirmişti. Takımın 36 oyuncusu kazada hayatını kaybederken, kurtulan tek oyuncunun da daha sonra hastanede öldüğü bildirilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KONTROL
 5 Kasım 2011 Cumartesi 11:54
KULLANIMI YASAK İLAÇLARIN ETKİSİNİ TESPİT ETMELERİ İÇİN İLLAKİ ÖLMEKMİ GEREK...!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule