MENÜ
İstanbul 22/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAŞ HAVALİMANI'NA İZİN ÇIKTI
Havacılık Haberleri
6 Haziran 2017 Salı 09:15

KAŞ HAVALİMANI'NA İZİN ÇIKTI

Kaş Havalimanı için SHGM'den onay çıktı. Bakanlık onayının ardından ihalesi yapılacak havalimanı için devler kolları sıvadı

Antalya turizmine doping etkisi yapacak Kaş Havalimanı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığı öğrenildi. İzinlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından onayından geçmesiyle birlikte ihale süreci resmen başlayacak. Havaalanının ihalesi için dev şirketler çalışmalara başladı.

DEVLERİN RADARINDA

Antalya'nın batısına yapılacak Kaş Havalimanının ihalesinin hangi modelle yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ancak konuya yakın kaynaklara göre yap-işlet-devret modeliyle yapılma olasılığı hayli yüksek.

Henüz proje aşamasındaki havalimanının yılda 5 milyon yolcuya hizmet vermesi ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar dolarlık katkı yapması planlanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayının ardından Türkiye'nin dev şirketleri ihale için kollan sıvadı.

Rus ve Almanların yanı sıra İngiliz turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği turistik ilçede havalimanı ile müşteri yelpazesinin genişletilmesi ve yeni yatırımlarla ilçe ekonomisinin daha da canlandırılması hedefleniyor.

FİNİKE'YE DE YAKIN

Edinilen bilgilere göre havalimanının yeri kesinleşti. Kaş-Demre bölgesinin Antalya merkeze 200, Dalaman Havalimanı'na ise 190 kilometre uzağında yer alacak proje, Finike'ye çok yakın konumda yer alıyor. Havalimanının gelişmeye müsait olacak şekilde planlanması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü açıklandı.

Projeyle kimler ilgileniyor?

Kulislerde konuşulan bilgilere göre Kaş Havalimanı, Türkiye'nin bu alanda tecrübeli 2 dev grubu Limak ile IC Holding’i harekete geçirdi. Uzun zamandır ihale sürecini bekleyen iki grubun süreçte aktif rol alacağı iddia ediliyor.

Antalya Havalimanında Alman Fraport ortaklığı olan İC Holding’in bu tecrübesini Kaş'a da taşımak istediği ifade ediliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanı sıra Türkiye'yi dünyanın havacılık merkezi yapacak İstanbul Yeni Havalimanı ile bu alandaki en iddialı gruplardan biri haline gelen Limak'ın da Kaş'ı istediği belirtiliyor.

İki grup Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesinde de kıyasıya yarışmış ipi Limak göğüslemişti. Kaş Havalimanı'nı ise kimin kazanacağı yeni taliplilerin olup olmayacağı merak ediliyor.

SEDA TABAK – Sabah

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kaş'lı
 6 Haziran 2017 Salı 12:40
Şu anda Kaş'ta bırakın butik otelleri, pansiyonlar bile boş. Bayramdan bayrama üç tane ucuzcu gelecek de esnafın yüzü gülecek. Neymiş efendim; 2 milyar dolarlık kazanç sağlarmış, esnafın ve turizimcinin tek derdi, batıp iflas etmeden 2020'yi bulmak, ama cennet doğaya beton bırakıp gidecek yandaş inşaat şirketlerinin çok para kazanacağı, hatta milletin orasına koyacakları kesin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule