MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KARDİYOLOJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
Türkiye'den
9 Haziran 2023 Cuma 21:40

KARDİYOLOJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Pilotlar Vakfı Havacılık Tıbbı Kardiyoloji Çalıştayı gerçekleştirildi

Pilotlar Vakfı ev sahipliğinde ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayı ile pilotların mesleklerini icra ederken karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerin çözümüne katkı sağlanması amacıyla PİLVAK sağlık danışmanı Dr. Kadir Eren'in koordinasyonunda düzenlenen Havacılık Tıbbı Kardiyoloji Çalıştayı, Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya, itiraz ve kontrol muayene merkezlerinde çalışan kardiyoloji, havacılık tıbbı ve mevzuatı konularında yetkin, alanlarında tecrübeli bilim insanları ve Pilotlar Vakfı üyeleri katıldı.

Pilotlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Aykut Işıkoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan, Prof. Dr. Hasan Fehmi Töre’nin oturum başkanlığı ile devam eden çalıştayda, Medikal Asesör Ahmet Murat ÖZER, Dr. Öğretim Üyesi Engin DEMİR, Prof. Dr. Aycan Fahri ERKAN, Doç Dr. Murat YALÇIN, Prof Dr. Berkay EKİCİ, Prof. Dr. Ferşat KOLBAKIR, Prof. Dr. Mustafa ÖZKAN, Uzm. Dr. Vedat ERTUNÇ, Dr. Kadir EREN, Uzm. Dr. Tayfun ÜŞENMEZ, Uzm. Dr. Ali Saib ENGİN ve Dr. Öğr.Cem BAŞARAN uzmanlık alanlarındaki güncel gelişmeleri oturumlar halinde sundular. 

Her oturumda, havacılık tıbbında yaşanan gelişmelerin mevcut mevzuata olan etkileri tartışıldı ve yapılacak güncellemeler için kararlar alındı. 

Bir ay içinde yayınlanacak çalıştay sonuç raporu ile algoritmalar güncellenmesi ve birçok mağduriyetin çözümüne katkı sağlanması öngörülüyor.

Çalıştaya Erah Uçuş Okulu, Port Clinic, Tez Medikal, AirAct, Medicana Bahçelievler, Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu sponsorlukları ile destek sağladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muzaffer Çetingüç
 11 Haziran 2023 Pazar 23:23
Uçuş hekimleri iyi çalışıyor. Daha önce de iddia ettiğimiz gibi, havacılık muayenelerinden sorumlu olan yetkili hastanelerin hekimleri, belki de havacılığın diğer alanlarından çok daha sık tazeleme eğitimleri, kongre katılımları ve çalıştaylarla kendilerini geliştiriyor. Tıbbın dinamik yapısı nedeniyle, hastalıklarda tedavi metodları kadar lisanslandırma kriterleri de değişebilmektedir. Bu çalıştayda da kardiyolojik hastalıklarda tedavi ve sertifikasyon algoritmaları enine boyuna tartışılmıştır. Sunum yapan ve dinleyici olarak katılıp kendilerini geliştiren hekim arkadaşlarımızı kutluyor, bu fırsatı yaratan Pilvak'a da teşekkür ediyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule