MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAR HAVA TRAFİĞİNİ VURDU
Havacılık Haberleri
18 Ocak 2016 Pazartesi 13:45

KAR HAVA TRAFİĞİNİ VURDU

İstanbul’da dün başlayan kar yağışı ve olumsuz hava şartları hava ulaşımını etkiledi. Türk Hava Yolları 407 seferini iptal etti

Türk Hava Yolları, kar yağışı nedeniyle 18 ve 19 Ocak tarihlerinde toplam 407 seferini karşılıklı olarak iptal etti. THY’den yapılan açıklamada Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Pegasus Havayolları da Marmara bölgesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 18 ve 19 Ocak’ta yapacağı 55 seferini iptal ettiğini duyurdu.

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI YIKANIYOR

Havada oluşabilecek buzlanmaya karşı Atatürk Havalimanı’nda uçaklar kalkış yapmadan önce anti-icing denilen işlemle buzlanmaya karşı özel bir sıvıyla yıkanıyor. Alkol-glikoz karışımı sıvı uçağın kuyruk ve kanat gibi hareketli bölgelerine püskürtülüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri de pist ve park yerlerini açık tutmaya çalışırken, oluşabilecek buzlanmaya karşı pistlere özel solüsyon döküyor.

SÜLEYMAN ŞEN-Airkule.com

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule