MENÜ
İstanbul 17/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KANATLANAN ADAM
Havacılık Haberleri
27 Eylül 2008 Cumartesi 10:06

KANATLANAN ADAM

Modern Hezarfen İsviçreli maceracı Yves Rossy motorlu kanatlarla Manş'ı geçti.

Evliya Çelebi'nin anlattığı, Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesinden kanat takarak uçuşunun bir benzerini Modern Hezarfen İsviçreli maceracı Yves Rossy motorlu kanatlarla gerçekleştirdi. Rossy, kendi yaptığı motorlu kanatlarla Manş'ı geçti.

Rossy, Fransa'nın Calais kentinden başladığı, 35 kilometrelik uçuşunu İngiltere'nin Dover limanı yakınında tamamladı. İsviçreli pilotun uçuşu 10 dakikadan daha az sürdü.
National Geographic Kanalı, Rossy'nin küçük uçakla 2500 metre irtifaya çıktıktan sonra kendini kanatlarıyla boşluğa bırakmasını canlı yayımladı. Rossy, sırtında kanatlarıyla Dover yakınlarına inerken paraşütünü de açtı.
Rossy, 2004 yılında motorlu kanatla uçan ilk insan unvanını kazanmıştı. Fransız havacı Louis Bleriot da 99 yıl önce Manş'ı uçakla geçen ilk insan olmuştu.

 

Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule