Japonya ve Güney Kore arasındaki gerginlik artıyor
Güney Kore, bir ay içinde dördüncü kez Japon uçakları tarafından taciz edildiklerini belirterek, durumu protesto etti. Son olarak dün devriye uçuşu yapan bir Japon uçağının, Güney Koreye ait bir geminin hemen yanında uçması, “net bir provokasyon” olarak nitelendirildi.
Olay, Kore yarımadasının 85 km güneyinde, Kore'nin Jeju adasının yakınında meydana geldi. Güney Kore Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Suh Wook, "Bunlar açıkça bir müttefik gemisine karşı kışkırtıcı hareketler oluşturuyor ve onları şiddetle kınıyoruz" dedi.
İkinci Dünya Savaşı'ndan beri gergin olan Seul ve Tokyo arasındaki ilişkiler son zamanlarda kötüleşti. Güney Koreli yetkililer 20 Aralık günü meydana gelen bir başka taciz olayıyla ilgili bir videoyu da paylaştı.