MENÜ
İstanbul 23/34
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İŞTE THY'NİN MELEĞİ
Havacılık Haberleri
12 Ocak 2012 Perşembe 11:17

İŞTE THY'NİN MELEĞİ

THY’nin kabin memuru Müge Özler, kemik iliği nakliyle 12 yaşındaki bir çocuğa hayat verdi

Müge Özler, Boğaziçi Üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun olduktan sonra pilot olan babasının ve ağabeyinin teşviki ile THY kabin görevlisi olarak çalışmaya başladı. İlkokul yıllarından itibaren kemik iliği donör adayı olan Özler, kemik iliği nakli için arandığında tereddüt etmeden nakli kabul etmiş. Kabin görevlisi Müge Özler, "Nakille hastalıklı olan kemik iliği, sağlıklı kan hücreleri yapacak olan kemik iliği kök hücreleri ile değiştirilir.Donör adayı olmaya karar verdiğimde henüz ilkokula gidiyordum. Bu kararı vermemde ailemin tüm fertlerinin birer donör adayı olması etkili oldu. Bende içimden gelen sesi dinledim ve çocuk yaşlarda donör adayı oldum. Ailem bu konuda çok destek oldu. Hiçbir zaman korku ya da endişe duymadım. Donör adayı olduktan sonra hemen o an ya da yollar sonra donör olabilirsiniz" dedi.

 

"Nakil için arandığımda hiç düşünmeden kabul ettim"

Kemik iliği naklinin uçuşlar arasındaki istirahat döneminde yapıldığını belirten THY kabin görevlisi Müge Özler, "Yıllar önce donör adayı olduğunu unutmuşken, bir yıl önce bir gün cep telefonum çaldı. İstanbul Üniversitesi Kemik İliği Bankası'ndan aranıyordum. Benden 12 yaşındaki bir erkek çocuğuna hayat kurtarmam isteniyordu. Hiç düşünmeden kabul ettim. Nakli uçuşlar arasındaki istirahatlerimde gerçekleştirdim. Ameliyattan bir akşam önce hastaneye yattım. Ameliyat öncesi az da olsa korkularım vardı. Ama ailem bana çok destek oldu. Açıkçası bu destek karşısında korkularımı unuttum diyebilirim. Nakil için hazır mısın? diye sorulduğunda en ufak bir şüphe duymadan "Evet" dedim. Bir hayat kurtarmaya gidiyordum. Gözlerine son baktığım kişi annemdi. O an yaşadığım mutluluğu onun gözlerinden de okuyordum. Ameliyat masasına yattığımda düşündüğüm tek şey, kim olduğunu bilmediğim 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kurtaracağımdı. Donör olan kişi kime donör olduğunu bilmiyor. Ancak kişinin tedavisi tamamlandıktan sonra donörü ile tanıştırılıyor.Bu da iki yıl kadar bir zaman alıyor" diye konuştu. 

 

"İkinci defa hayat vermeye hazırım"

Çok fazla kişinin kendisinin kemik iliği donörü olduğunu bilmediğini dile getiren Müge Özler, "Pek fazla kişi bilmiyordu zaten. Ailem, akrabalarım ve birkaç arkadaşım. Genelde aynı soru ile karşılaştım. "Müge donör olmak istediğine emin misin?" Bu sorulara karşı hep aynı cevabı verdim: "Belki de bir hayat kurtarıyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Hepimiz birer lösemi hastası adayıyız. Bir insan hayatı boyunca sadece iki defa ilik donörü olabiliyor. Ben hala bir donör adayıyım.İkinci defa hayat vermeye hazırım.Sizleri de aday olmaya davet ediyorum" dedi.

 

Kemik iliği nakli nedir?

Kemik iliği nakli ilikte yer alan ana kök hücrelerin ilikten kanla birlikte toplanarak alıcı hastaya damar yoluyla verilmesidir. Tedaviye cevap vermeyen lösemi, lenfoma ve bazı kanser hastalarına, doğuştan veya edinsel bazı kan hastalarına (örneğin Akdeniz anemileri), doğuştan veya sonradan kazanılan bazı kemik iliği yetmezliği (aplastik anemiler) ve bazı vücut savunma sistemi eksikliklerinde kemik iliği nakli yapılabilir.

Gökhan ARTAN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Canan
 24 Ocak 2012 Salı 04:33
Güzel ailenin, Güzel ailemin, Güzel meleği.. Canım arkadaşım. Allah sana sağlık versin ki varlığınla hepimizi yaşat..
 örneksin
 12 Ocak 2012 Perşembe 22:52
Örnek insansın Allah sana uzun ömürler versin
 berrin
 12 Ocak 2012 Perşembe 20:28
Muge Hanim kalbinizde cok guzelmis
 Emre Koçak
 12 Ocak 2012 Perşembe 19:32
Gerçek'ten melek gibisin Allah senin gibi insandan razı olsun ve seni yetiştiren ailen den'de.
 halil17
 12 Ocak 2012 Perşembe 16:31
bütün insanlarımıza özellikle kızlarımıza iyi bir rol modeli her insan evladı genç arkadaşımız gibi olabilse
 meleğe
 12 Ocak 2012 Perşembe 16:14
Meleği takdir ediyoruz keşke herkes senin gibi düşünse
 mehmet
 12 Ocak 2012 Perşembe 14:57
helal olsun bu arkadaşımıza. Sağolsun var olsun, Allah ebeden razı olsun.
 Tuncay
 12 Ocak 2012 Perşembe 14:30
Bu anlamlı davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum. Umarım nakil yapılan kardeşimiz de sağlığına kavuşur ve nakil daha da anlamlı hale gelir.. bu arada size destek veren ailenizi de kutlamak istiyorum...
 Devre
 12 Ocak 2012 Perşembe 12:05
Gülüşü aynı babası gibi, Hem seni, hem de senin gibi bir evlat yetiştiren anne ve babanı kutluyorum. Bahtın iyi olsun güzel kızım.
 
 12 Ocak 2012 Perşembe 11:57
KIYMETLİ KARDEŞİM, SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM. HERŞEYIN, HERKESİN KÖTÜ OLDUĞU VE NE YAPTIĞININ BİLİNMEDİĞİ BİR ORTAMDA YAPTIĞIN BU ŞEY GERÇEKTEN HERŞEYİN ÖTESİNDE. ALLAH SENDEN RAZI OLSUN :)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule