MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İŞTE 'TAIL STRIKE' YAŞAYAN O UÇAK
Havacılık Haberleri
16 Ekim 2012 Salı 19:41

İŞTE 'TAIL STRIKE' YAŞAYAN O UÇAK

İşte 'tail strike' yaşayan THY'nin İstanbul-Lagos seferini yapan Boeing 737-900 ER tipi uçağı ile ilgili ayrıntılar...

THY filosundaki yeni uçaklardan olan Boeing 737-900 ER tipi ‘Ereğli’ adlı yolcu uçağı Nijerya’nın Lagos kentine gitmek için İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan bugün saat 16.55‘te havalandı. İçerisinde 85 yolcu bulunan uçak kalkış yaptığı sırada kuyruğunu piste sürttü. Uçağın kaptan pilotu kalkışa devam ederken kuleyle temasa geçti ve kalkış sırasında havacılıkta ‘tail strike’ olarak adlandırılan kuyruğunu piste sürtmüş olabileceğini, bu nedenle de geri döneceğini söyledi.

 

‘TC-JYC’ kuyruk tescilli uçak kalkışından 20 dakika sonra Büyükçekmece üzerinden Atatürk Havalimanı’nda geri döndü. Saat 17.15’te havalimanına inen ‘Ereğli’ adlı uçak Kaptan Pilot Hayrettin Mutlu ve İkinci Pilot Gizem İspi tarafından THY Bakım Hangarı’nın önüne çekildi. Bu arada yolcular da uçaktan indirilerek terminale götürüldü.

 

Uçakta inceleme yapan THY’nin teknik ekibi kuyruk bölümünde sürtmeden kaynaklanan küçük bir hasar olduğunu tespit etti. THY yetkilileri yolcuların başka bir uçakla Lagos’a gönderildiğini, kalkışta kuyruğunu sürten ancak hasar olmadığı belirlenen ‘Ereğli’ adlı uçağın ise başka bir sefere verildiğini açıkladılar.

 

ŞİKAGO UÇAĞI BOSTON’A İNDİ

 

Bu arada THY’nin Şikago-İstanbul seferini yapan uçağı da bir yolcunun rahatsızlanması üzerine Boston’a acil iniş yaptı. Uçak 3 saat gecikmeli olarak İstanbul’a geldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cv,leri istiyoruz
 17 Ekim 2012 Çarşamba 17:57
THY diğer işkollarına örnek olmaya devam ederken, bünyesinde görev yapan kokpit ekibinin kariyer ve eğitim durumlarınıda, hastane ve okullar gibi yayınlasın.
 Gkoo
 17 Ekim 2012 Çarşamba 17:12
He he he pilotlar muhendislerden secilmeli diyene koptum gulmekten :))
 kanat
 16 Ekim 2012 Salı 21:16
Uçmak mühendislik gerektirir. pilotlar mühendislerden seçilmeli.
 önce can sonra canan
 16 Ekim 2012 Salı 21:11
Pilotlar önce kargo uçaklarında başlayıp 10-15 yıllık deneyimden sonra yolcu uçaklarında görev yapsınlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule