MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL HAVALİMANINI ANLATTI
Havacılık Haberleri
8 Ekim 2023 Pazar 12:35

İSTANBUL HAVALİMANINI ANLATTI

İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Sky News'te Ian King'in sorularını yanıtladı
İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İngiliz haber kanalı Sky News'te Ian King'in konuğu oldu. 

Mehmet Kalyoncu programda gündeme ilişkin konulara değinerek İstanbul Havalimanı hakkında önemli başlıklara vurgu yaptı. İGA İstanbul Havalimanı’nda 2027 yılına kadar yıllık 100 milyon yolcu kapasitesine ulaşılacağını belirten Kalyoncu, dördüncü pistin de iki yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

İGA İstanbul Havalimanı'nın, Covid pandemisi öncesinde dünyada hayata geçirilen son mega havalimanı projesi olduğunu hatırlatan Kalyoncu, havalimanının aynı zamanda aldığı sürdürülebilirlik sertifikalarıyla birlikte, dünyanın en büyük LEED Gold binası olmanın gururunu yaşattığını belirtti.

Mehmet Kalyoncu, İGA İstanbul Havalimanı'nın, 250 havayolundan 3000 delegeyi önümüzdeki hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek Routes World etkinliğinde ağırlayacağının bilgisini de verdi. Etkinlik boyunca yapılacak görüşmelerle, 2023 yılı sonuna kadar İGA İstanbul Havalimanı’ndan uçacak hava yolu sayısının 100‘e ulaşması hedefleniyor.

Kalyoncu, geçtiğimiz günlerde görevden ayrılan CEO Kadri Samsunlu'nun yerine ne zaman bir atama yapılacağı sorusunu ise "Bu yıl bitmeden atanacak" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule