MENÜ
İstanbul 25/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IŞİD’LE İLGİLİ SON İDDİA
Dünyadan
26 Ekim 2014 Pazar 13:22

IŞİD’LE İLGİLİ SON İDDİA

Bild Am Sonntag gazetesinin, BND (Almanya Federal Haber Alma Servisi) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, IŞİD terör örgütünün yolcu uçaklarını düşürebileceği iddia edildi

Bild Am Sonntag gazetesinin, Almanya Federal Haber Alma Teşkilatı BND kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Kuzey Irak’taki IŞİD’in elinde yolcu uçağı düşürebilecek son derece modern hava savunma roketatarları bulunuyor.

Habere göre, Alman Federal Meclisi’nde yapılan gizli görüşmede BND ajanları bu konuda uyarıda bulundu. Gazete, uyarının gizli oturuma katılan bir Federal Milletvekili kanalıyla öğrenildiğini yazdı. Söz konusu silahların Manpads tipi taşınılabilir ve omuza konularak ateşlenen roketatarlar olduğu açıklandı. Rusların planladığı bu silahların Bulgaristan veya Çin’de imal edilmiş olduğu belirtildi. 1970’li yıllardan beri bilinen bu silahların, IŞİD teröristlerinin elinde son modellerinin bulunabileceği vurgulandı. Bu roketatarların çok az eğitimli militanlarca da kullanılabileceğine dikkat çekildi. Roketatarların Suriye ordusunun silah depolarından ele geçirildiği sanılıyor.

Avusturya Havayolları ve Katar Havayolları gibi birçok havayolu şirketi halen Kuzey Irak’a yolcu taşıyor. 

Ahmet İNCEL - DHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 nevsin yavaş
 26 Ekim 2014 Pazar 16:30
gerçekten çok tehlikeli olmaya başladı bizim için ukash al
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule