MENÜ
İstanbul 24/31
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IŞİD ESİRİ PİLOT: ÖLECEĞİMİ BİLİYORUM
Dünyadan
31 Aralık 2014 Çarşamba 11:23

IŞİD ESİRİ PİLOT: ÖLECEĞİMİ BİLİYORUM

IŞİD, esir aldığı Ürdünlü pilotla röportaj yaparak resmini yayınladı

IŞİD, 24 Aralık'ta, ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyon uçağının Rakka'da düşmesi sonucu ellerine geçen Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin fotoğrafını yayınladı. Kesasibe'nin IŞİD'in rehinelerine giydirdiği turuncu kıyafeti giydiği görüldü.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Ürdünlü pilotla röportaj yapan IŞİD mensupları, röportajı İngilizce dergileri Dabiq'te yayınladı.

'AKIBETİMİ BİLİYORUM, BENİ ÖLDÜRECEKLER'

Kesasibe, Rakka'da “uçağının nasıl düşürüldüğünü” anlattı. Ürdünlü pilot, “Rakka'ya bombalamak için girdik ve saldırmaya başladık. Benim uçağıma bir füze isabet etti; duydum ve hissettim. Görevdeki diğer Ürdünlü pilot, Saddam Mardini, diğer uçaktan benimle bağlantı kurdu ve vurulduğumu, uçağın motorundan alevler çıktığını söyledi. Sistem bilgi ekranı, motorun zarar gördüğü ve yandığı uyarısını verdi. Uçak normal rotasından sapmaya başladı, ben de fırlatma koltuğuyla uçağı terk ettim. Paraşütle Fırat Nehri'ne düştüm ve burada IŞİD grupları tarafından yakalandım” ifadelerini kullandı.

Röportajda IŞİD karşıtı koalisyon hakkında da konuşan Kesasibe, “akıbetinin ne olacağı” sorulduğunda, “Akıbetimin ne olacağını biliyorum. Beni öldürecekler” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule